Вся правда про пасажирські перевезення по-ніжинські, без цензури. ВІДЕО

 

 

 

 

ФАКТ – щоразу перед виборами Україну накривають різні політичні «шоу». Не оминає ця тенденція і Ніжин. Тим паче, що зараз є така безкоштовна платформа, як соцмережі, куди без жодних капіталовкладень зливають весь бруд політичні опоненти один на одного.

До виборів залишилося відносно мало часу, тож варто розпочинати тривалий період роботи з виборцями! – чітко розуміють кандидати, особливо «нові».

Розуміючи те, що українці тотально не довіряють жодному з чинних політиків, як в опозиційному таборі, так і в провладному, «дехто» намагається цим скористатися, представивши себе в образі «янгола». У Ніжинському випадку – «я борюся із первізниками, які хочуть заволодіти міським бюджетом, а я зроблю все можливе аби їм завадити». Тим самим граючи не за правилами, а точніше не за чесними правилами, опоненти намагаються виставити міську владу в образі «чорта», себе ж в образі «янгола».

Чим ближче до виборів, тим більше в соцмережі з’являється інформації з елементами «чорного піару». Шквал недостовірної інформації буквально ллється у місцеві групи соцмережі.

Днями у мережі з’явився відеоролик де ніжинка Лора Жукова наводить цифри, посилаючись на які звинувачує місцевих перевізників у розкраданні міського бюджету.

Те, що Жукова наводить відверто недостовірні цифри підтверджує керівниця ТОВ «Пассервіс» Валентина Корабель, яка не стримуючи емоцій показує документально підтверджені зовсім інші цифри, які і бралися до уваги в розрахунку вартості проїзду Чернігівським Технологічним Університетом.

Пані Лора у відеоролику наводить цифру 2 124 100 – кількість перевезених пасажирів по Ніжину за 2018 рік, стверджуючи, що ці дані були надані згідно проведеного обліку пасажиропотоку.

В той час коли тільки ТОВ «Пассервіс» в розрахунок тарифу на проїзд міським пасажирським транспортом у 2018 році закладає 8 169 870 осіб. А от всі перевізники згідно результатів ЧТУ заклали 11 286 700 осіб.

Тож масштаби відверто неправдивої інформації просто вражають. І це ще до виборів більше ніж півроку. А що буде далі. Ніжинці готуйтеся…

Крім того пані Лора висвітлює тему талонів для перевізників, як незручну чи не вигідну. Це також відверта неправда. Адже перевізники виступають тільки за талонну систему перевезень. Проте, зауважимо, що у 2015 році на одного пільговика виділялося 8 талонів на місяць, з 2016 – 6. Тоді тільки ТОВ «Пассервіс» на відшкодування до міської ради подавав 51 тисячу талонів. Самі ж пенсіонери на засіданні робочої групи висловили пропозицію із оплатою у 4 грн, проте маючи можливість необмеженої кількості поїздок. Також перевізники не отримують жодної копійки відшкодування за перевезення 8 пільгових категорій населення. Хоча держава, чи то міський бюджет, мали б відшкодовувати такі перевезення. За приклад можна взяти місто Чернігів, де перевізникам за пільгові перевезення відшкодовують з міського бюджету близько 90 мільйонів гривен на рік. Зауважимо – місто втричі більше за Ніжин. Тоді ж виходить ніжинським перевізникам мали б відшкодовувати близько 30 млн, замість 2,4 млн.

Тож, українцям потрібно навчитися не просто думати, а вдумуватися у дії свого обранця та вчитися правильно сприймати подану інформацію. Ніжинці, не обговорюйте проблеми на кухні! Приймайте участь у житті міста, ходіть на засідання до стін міської ради, на громадські слухання, на робочі групи і тоді ніхто не зможе вам нав’язати потрібну комусь думку.

Зрозуміло, що це чийсь піар-хід. До того ж, чому б не скористатися, досить актуальною темою проїзду, та не пропіарити себе «коханого».

Нагадаємо, згідно поданих розрахунків і відділу економіки, і технологічного інституту тариф на проїзд у 6,50 грн є не те що економічно обґрунтованим, він занижений майже у півтора рази. І все це завдяки перемовам, які веде міський голова разом із міською радою із ніжинськими перевізниками. Підставляючи так би мовити «свою голову» під удар виконавчий комітет іде на такий крок, як підняння вартості проїзду до 6,50 грн, в той час коли перевізники мають повне законне право через суд вимагати вартості, поданої розрахунками ЧТУ.

На фоні цього у Ніжині ще рік тому одна з громадських організацій запевняла, що зробить у Ніжині повторний облік пасажиропотоку, який буде незаангажований, прозорий та чесний. Зазначимо, що міській раді вартувало обрахувати пасажиропотік – 200 тис грн, і це одна із найнижчих пропозицій, яку надали міській раді. ГО пропонувало провести значно дорожчий, про те «прозоріший» облік, проте «віз і нині там».

Ніжинцям потрібно навчитися  відрізняти піар-хід, від «благих намерений». Адже навряд чи пересічний громадянин України вкладе в облік пасажиропотоку 300 тисяч гривень, розуміючи те, що результат буде один і той же, що і в технологічного університету.

А піарщик та популіст тим більше не матиме наміру вкладати власні гроші в те, звідки вони йому навряд чи повернуться чесним шляхом.

Джерело: NizhynNews

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь