«Знаємо, радіємо і навіть голосували», – про ніжинку у її рідній школі

 

 

 

 

— Про успіхи Катерини знаємо, радіємо і навіть голосували за неї, — так про 31-річну Катерину Павленко, яка у складі гурту «GО-А» представлятиме Україну на «Євробаченні», говорить Валентина Градобик, директор ніжинського навчально-виховного комплексу «Престиж». Так нині називається школа №16, яку свого часу і закінчувала Катерина.

— Ми навіть випустили газету під назвою «Голосуй за своїх». Там розмістили фотографії. Бо ж нинішні учні не вчилися разом з нею, то ж і не пам’ятають. Ми пишаємось нашою випускницею, тому й розповідаємо. Газету повісили на вході до школи, щоб бачили усі, — додає директор.

У травні до міста Роттердам (Нідерланди) на щорічний пісенний конкурс «Євробачення» від України поїде гурт «GО-А» з піснею «Соловей». Таке рішення за власним переконанням і підсумками глядацького голосування прийняли судді Національного відбору.

Вокалістка групи Катерина Павленко — уродженка Ніжина. Там і зараз живе її мама Світлана Павленко. Як і донька, захоплюється піснею. Жінка співає у аматорському колективі «Червона калина» при міському будинку культури.

Нині Катерина мешкає у Березані Київської області. У шкільні роки ходила до Ніжинської музичної школи, співала у хорі «Сяйво». Після школи вступила до Ніжинського училища культури та мистецтва імені Марії Заньковецької (спеціальність — диригент народного хору). Також захоплювалася роком. Згодом поїхала навчатися до Київського університету культури та мистецтв (факультет музичного мистецтва). Брала участь у багатьох музичних конкурсах. У 2012 році її запросили до гурту «GО-А». Нині його склад — вона і троє мужчин: інструменталіст Тарас Шевченко, гітарист Іван Григоряк та сопілкар Ігор Діденчук.

Пісня «Соловей» україномовна. Починається: «Ой, ходила я в долину по червону калину». Правда, є там і такі рядки: «А до мене Ванюша із-за гаю поспіша. А до мене Ванюша, ти Катруся хороша».

Наш земляк Сашко Порядинський з Гнідинців Варвинського району, який теж потрапив до Національного відбору на «Євробачення», на жаль, до фіналу не дійшов.

Валентина Остерська, Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №9 (1763), 27 лютого 2020 року

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь