Чи є в ніжинських аптеках дефіцит на медичні маски?

 

 

 

 

Про це на розширеній оперативній нараді у міськвиконкомі запитали генерального директора КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександра Костирка.
“Цей масовий ажіотаж створений штучно. Термін дії даної маски не більше 2 годин. Якщо використовувати дану маску більше 2 годин, то вона починає нести загрозу для здоров’я людини.
Маски в аптеках є. Багато аптек мали досвід, коли років три тому було закуплено величезну кількість масок, бо був попит через епідемію грипу. Зараз кожен менеджер аптеки  може швидко замовити маски у випадку їх закінчення.
Маску навіть можна зробити самому з 6-8 шарів марлі, їхній пошив займе не багато часу і їх можна прати. Ця маска буде не гірше, а навіть креще синтетичної”, – відповів Олександр Михайлович.
Журналісти mynizhyn.com вирішили самостійно перевірити, чи можна в аптеках Ніжина придбати маски.

Ми відвідали 10 аптек у різних районах Ніжина і в жодній не змогли придбати медичну маску. В аптеках відповідають, що їх немає в продажу. В одній із аптек нам сказали, що немає постачальника аби придбати маски і що ці медичні маски зараз можна придбати онлайн в інтернеті.

В іншій аптеці розповіли, що маски не завозять вже давно і зараз найбільшим постачальником масок є Китай, але наразі звідти маски не закуповують. Зі слів фармацевта, медичні маски в Україні не виготовляють.

Нагадаємо, що масовий ажіотаж на маски у світі почався після спалаху в Китаї коронавірусу.  Станом на 3 березня 2020 року у світі зареєстровано 90 937 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 117 – летальні. Одужало вже 48 017 осіб.
В Україні не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу.
Завершено тести на коронавірус 3 людей, у яких лікарі підозрювали COVID-19. Це люди із Івано-Франківська, Кропивницького та Києва. Результати – негативні.
Зараз є 4 підозри на COVID-19  по Україні. 3 зареєстровані в Києві, 1 – в Чернівцях. Всіх 4 людей із підозрою ізольовано, у них взяті зразки для аналіз на новий коронавірус. Наразі референс-лабораторія Центру громадського здоров’я проводить дослідження (за інформацією МОЗ України).
Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.
Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання.
У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.
Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ:

медичні маски, атеки, коронавірус

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь