Юні ніжинські музиканти на Міжнародному фестивалі-конкурсі талантів. ФОТО

 

 

 

 

IV Міжнародний фестиваль-конкурс талантів «Україна єднає світ!» відбувся цими вихідними  в столиці нашої країни – місті Києві.

Метою Фестивалю-конкурсу є виявлення та підтримка талановитих дітей та молоді, підвищення їх професійного рівня, обмін творчими здобутками, розширення міжкультурних зв’язків.

У світі мистецтва, неповторному і прекрасному,  – це знаменна подія. Музика і пісня, танець і художнє слово, акробатичні і гімнастичні виступи, циркові трюки, театр моди… Багатогранність мистецтва відчиняє двері свого серця назустріч талановитим дітям України. Скільки потрібно сил, енергії, наполегливості, кропіткої роботи…

Щаслива мить визнання високоповажним журі й глядачами додавала всім учасникам упевненості у своїх силах, запалювала в їхніх душах вогонь, бажання розвивати й удосконалювати свій талант, дарувати його іншим і набувати вищої майстерності та здобувати успіх на обраному шляху.

Конкурс в номінації «Інструментальний жанр» проходив  в приміщенні Національного педагогічного університету ім.  М.П.Драгоманова. Виконавці-інструменталісти   з різних куточків України   грали на фортепіано, скрипці, баяні, акордеоні, народних інструментах (соло, дуети, ансамблі).

10 учнів  Ніжинської дитячої хореографічної школи разом зі своїми педагогами взяли участь у номінації «Інструментальний жанр. Фортепіано» та показали гідні результати нарівні з учнями музичних шкіл.

Викладачі  Дяконенко Тетяна Володимирівна та  Колодка Ірина Євгенівна зарядили позитивом виконання дуети у складі учнів: Зеленської Єлизавети та Клочко Дарини (Т.Річардс. Підкинемо блюз), Полякових Антоніни та Злати (В.Подвала. Гноми), Ракоїд Марії  та Пешко Єлизавети (Є.Гріг. Танець Анітри із сюїти «Пер Гюнт»), –  три Дипломи ІІІ ступеня.

Усі присутні отримали насолоду від гри учнів молодших класів Ващенко Марії (І.Беркович. Варіації на українську тему ля мінор) та  Грищенка Назарія (В.Подвала. Марш-гротеск) –   два Дипломи ІІ ступеня.

Разом з ученицями Степановою Сніжаною (О.Спіліоті. Гуцулята)  та Ходак Анною (Р.Лісова. Веселий настрій) ми відчули неповторні миті щастя – Диплом ІІІ ступеня та Диплом учасника.

Учні Ніжинської дитячої хореографічної школи  не шкодували власних емоцій, виплескуючи їх, підтвердили високий професіоналізм та втілили в життя свою мрію – посісти гідне місце серед переможців!  Побажаємо їм і надалі   діяти сміливо, рішуче та упевнено досягати своїх мрій, злітати та перемагати!

Т.Дяконенко,

викладач Ніжинської ДХШ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь