Ніжин: колишнє училище перетворять на Палац Спорту

 

 

 

 

Про це мова йшла під час чергової виїзної наради до приміщення колишнього ПТУ №11, що по вул.Незалежності у Ніжині, пише NizhynNews.
Можливість переобладнання приміщення колишнього училища у міський Палац Спорту вивчали керівництво Ніжинського професійного аграрного ліцею та представники управління комунального майна Ніжинської міської ради.
Наразі, колись окремі державні навчальні заклади (ДНЗ) №2, 11 та 35, об’єднані в один – Ніжинський професійний аграрний ліцей. Перший етап об’єднання відбувся ще у 2009 році, коли колишнє ПТУ №11 об’єдналося із колишнім ПТУ №35, пізніше у 2018 році до складу єдиного навчального закладу увійшло і колишнє ПТУ №2.
У результаті об’єднання громада міста отримає вільні приміщення у 11 та 2 училищах.
04 березня була здійснена перевірка на виконання рішення Уряду щодо переведення профтехосвіти з державного бюджету на місцеві. Процес, який мусив бути закінчений в 2016 році триває до сих пір.
По даному приміщенню процес зрушено, і з часом буде передано на баланс Ніжинської міської ради.
«Іде реформування професійно-технічної освіти: менше, але краще! І от зараз у Ніжині з трьох навчальних закладів створили єдиний. Частина приміщення колишнього ПТУ №11 передано для розміщення ніжинського архіву, який було перенесено з історичних споруд: церкви святого Іоанна Богослова, Троїцької церкви 18 століття та будинку священика, в якому народився мореплавець Юрій Лисянський», – розповідає директор Ніжинськго професійного аграрного ліцею Микола Лосина.

«Зараз навчальний процес  триває у майстернях 11 училища, проте є можливість повністю звільнити всі приміщення колишнього училища, перевівши учнів до вільних приміщень колишнього ПТУ №2, – пояснює Микола Петрович, – на базі ж колишнього ПТУ №11 планують розмістити міський Палац Спорту. Таку можливість сьогодні і вивчали на виїзному обстеженні представники управління комунального майна Ніжинської міської ради».

спілкувалася Вікторія Коломійченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Палац Спорту, ущилище, переобладнання
Палац Спорту, ущилище, переобладнанняПалац Спорту, ущилище, переобладнання

Палац Спорту, ущилище, переобладнання

Палац Спорту, ущилище, переобладнання

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь