То де ж у Ніжині облаштують крематорій для тварин

 

 

 

 

У соцмережі ширилася інформація стосовного того, що у Ніжині на території полігону ТПВ планують розміщення крематорію для тварин. На що мешканці прилеглого району Гуньки висловлювали своє невдоволення. Про те, як виявилося, дана інформація є фейковою.

По-перше, згідно Проекту рішення 270 тисяч гривень з міського бюджету було направлено не на розміщення крематорію, а на закупку крематору. А це різні речі. Адже КРЕМАТОРІЙ являє собою стаціонарну будівлю, де і має бути розміщено власне саму піч для спалювання решток тварин.

В той час коли КРЕМАТОР – це є окрема установка, для спалювання решток тварин, і ця установка є мобільною. Тобто її придбання не тягне за собою конкретного розміщення. І під її установку території поки ніде не відводили.

В любому випадку, як зазначив міський голова, установка крематору буде відповідати всім екологічним нормам.

Мови про те, аби розмістити даний крематор саме на території полігону, чи в іншому місці Ніжина, мови поки що не йшлося. Хоча в стінах міської ради точилися розмови про те, аби розмістити цей крематор на ДОТИЧНІЙ із полігоном ТПВ території.

Крім того, сьогодні, 05 березня під час засідання виконавчого комітету міської радим міський голова Анатолій Лінник заявив що питання придбання саме крематору взагалі призупинено.

“Міська рада звернулася до Держпродспоживслужби стосовно санітарних вимог до даних об’єктів. Відповідь ми чекали місяць, нам відповіли, що це не в їх компетенції. Вирішити це питання можна через проектування. Ця проблема була розглянута на нараді з благоустрою, де відділ містобудування та архітектури запропонував вивчити можливість розміщення даного об’єкту на дотичній із територією полігону ТПВ. На що я дав доручення разом із проектною організацією вивчити вимоги до даних об’єктів. До цього моменту ніяких дій не вчинялось. Ми заблокували вирішення цього питання і нічого не купуємо, поки не вивчимо всі аспекти вимог до даного проекту», – наголосив Анатолій Валерійович.

«Зараз це питання опрацьовує обласний департамент екології. На конкурсній основі буде визначатись підприємство, яке буде проводити дослідження. Жодних дій по встановленню в Ніжині крематору не проводились», – додав Григорій Олійник, перший заступник міського голови.

Депутат Ніжинської міської ради Юрій Хоменко доповів, що ініціатива придбання крематора виникла на базі підприємства КП «ВУКГ» із загальної необхідності життєдіяльності міста.

« …Деякі люди, спекулюючи відповідними моментами, не маючи відповідної інформації або дезінформовані, не розібравшись у даній ситуації проводять активні дії для дискредитації органів влади. Необхідність у придбанні цієї установки є, бо щодня на дорогах міста під колесами авто гинуть тварини. У лісі на вулиці Прилуцькій люди вже зробили кладовище для тварин. Але поки що ми просимо відтермінувати вирішення даного питання для його всебічного обговорення», – сказав Юрій Хоменко.

Джерело: Nizhynnews.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь