Ніжин вкотре бере участь у всеукраїнській акції «7 чудес України»

 

 

 

 

Начальник ніжинського управління культури і туризму Тетяна Бассак повідомила про всеукраїнську акцію, в якій бере участь Ніжин, пише newvv.net

Управління культури і туризму разом із краєзнавчим музеєм і НДУ імені Миколи Гоголя збирає та готує матеріали щодо участі в акції: «7 чудес України: малі батьківщини великих українців».

Кожен учасник готує матеріали про відому особистість із його краю. Матеріали потрібно було подати до 1 березня.

Громада Ніжина обрала колоритну постать відомого мореплавця Юрія Лисянського.

Засновник акції Микола Томенко на сайті 7chudes.in.ua  повідомляє: «Ідея проєкту «7 чудес України: малі батьківщини великих українців» — це популярна об’єднувального характеру версія презентації найвизначніших українців, які зробили найбільший внесок в ідеологію чи світогляд українського світу — розбудови української культури, історії, державності. Ми дамо більше відомостей про цих відомих людей – життя, творчість, сім’я, – створимо позитивну ауру довкола них».

«Оргкомітет за участі експертної ради визначить 21 фіналіста, – зазначила Т. Бассак. – Сподіваємося, що історія Ю. Лисянського не залишиться непоміченою, і ми потрапимо до фіналу».

Після оголошення результатів акції Оргкомітет бере на себе зобов’язання протягом наступного року з метою популяризації фіналістів акції підготувати та випустити про них фільми, повідомляє 7chudes.in.ua.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь