Авіалогістичний центр у Ніжині: перші кроки зроблено

 

 

 

 

У лютому місяці цього року губернатор Чернігівської області Андрій Прокопенко відвідав Ніжинський аеродром, місце базування Спеціального авіаційного загону ДСНС. У ході візиту він піднімав питання можливості розвитку Ніжинського аеродрому для використання цивільною авіацією, зокрема, вантажною.
Треба зазначити, необхідність створення хабу на базі Ніжинського аеродрому і про перспективи, які після цього відкриються для міста були визначені приоритетами при розробці та затвердженні Стратегії розвитку міста. І хоча така ініціатива сприйнялася міською владою досить «холодно» і до цього часу не було зроблено жодних кроків у цьому напрямку, це не зупинило ініціаторів проекту розвитку аеродрому. Адже треба розуміти – дане рішення є одним з головних напрямків у втіленні стратегії потужного розвитку Ніжина.

Не втрачаючи часу, у межах своїх повноважень, черговий крок до втілення проекту в Ніжині почав робити Сергій Охонько. Відповідна публікація була розміщений на його сторінці у Фейсбук.

В рамках підготовки до зустрічі с головою Чергівської ОДА Андрієм Леонідовичем Прокопенко, щодо питання створення…

Опубліковано Сергієм Охоньком Вівторок, 10 березня 2020 р.

Вже журналістам він прокоментував: «Рухатись у цьому напрямку місто мало починати, як то кажуть, «ще вчора». Ми з колегами це прописували у Стратегії, яку презентували владі і громаді міста ще в 2015 році. Нажаль, тоді і до цього часу це не знайшло відгуку в діях міських керманичів. Зараз про цю необхідність наголошує вже вище керівництво області. Прогресивні міста розуміють, що локальні вирішення проблем в місті не забезпечують його розвиток. Тільки розуміючи сильні сторони і зосередження зусиль на них дають бажаний розвиток економіки регіону. Позиція голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка щодо розвитку Ніжинського аеродрому дає надію на підтримку і реалізацію цього проекту».

В рамках підготовки до зустрічі с головою Чергівської ОДА Андрієм Прокопенко з питання створення авіалогістичного центру в місті Ніжині, Сергій Охонько разом з керівником проектної організації Євгеном Тречкуном провели чергову нараду щодо підготовки презентації та передпроектного бачання майбутнього комплексу, з урахуванням всіх соціально-економічних складових.

«Наразі чекаємо на робочу зустріч з керівництвом обласної державної адміністрації та погодження наступних кроків у розробці дорожньої карти в реалізації даного проекту. Авіалогістичний центр повинен стати рушійною силою в системному розвитку економіки нашого регіону! Чи зможе використати свій шанс місто і запустити потужний трамплін розвитку економіки, ми побачимо вже в найближчий час, але це можливе тільки при узгодженій і системній співпраці громади та керівництва міста, області та держави. Тільки в синергіі реалізуються такі глобальні та амбітні проекти», – наголошує Сергій Охонько.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь