В Україні через коронавірус церкви йдуть в онлайн

 

 

 

 

Коронавірус вніс зміни в роботу українських церков. Оскільки в країні оголошений карантин, то і релігійні установи вирішили працювати віддалено.
В УГКЦ заявили, що готові перейти на богослужіння онлайн і, в разі необхідності, проводити обряди у прихожан будинку. Більш того, священики УГКЦ закликають усіх дотримуватися правил особистої гігієни в храмах.

Повідомляє Обозрєватєль

Настоятелі церков дозволяють віруючим на період карантину не торкатися і не цілувати ікони. Також, в церквах вимагають посилити заходи протиепідемічної безпеки. За словами священиків, храми повинні бути завжди чистим і безпечним місцем для особистої та спільної молитви.
Зараз йде Великий піст і під час нього потрібно дотримуватися домашнього молитовного правила. В УГКЦ будуть вести трансляцію богослужінь в онлайн.

У Православній церкві України поки на богослужіння в мережі не переходять, але допускають деякі поблажки під час традиційних відвідувань храмів.
Так, на час пандемії коронавируса допускається прояв поваги до святинь у вигляді поклону, без цілування. Крім того, допускається використання для запивки після прийняття причастя одноразових стаканів або споживання тільки антидора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь