Вибираємо якісні броньовані двері

Металеві двері підвищеної стійкості залишаються одними із найпопулярніших способів захисту житла чи будь-якого іншого приміщення від вторгнення недоброзичливців. Щоб зробити правильний вибір, необхідно знати, якими мають бути по-справжньому надійні конструкції. Дізнатись детальну інформацію про  броньовані двері можна тут. А в цій статті мова піде про ті особливості, якими обов’язково повинні визначатись броньовані двері.

Специфіка конструкції: головні ознаки якісних броньованих дверей

Перша відмінність броньованих дверей – це товщина металевих листів дверного  полотна. Цей показник має складати від 3 – 4 мм. При цьому листи не повинні мати зварних швів – це значно підвищує стійкість.

Всередині двері повинні укріплюватися ребрами жорсткості. Оскільки двері мають значну площу, ребра жорсткості зміцнюють полотно, підвищують його міцність і попереджують деформацію полотна від механічних навантажень.

Вільний простір між  ребрами жорсткості має заповнюватись мінеральною ватою або іншими негорючими звуко- та теплоізоляційними матеріалами.

Додатковим захистом для дверей є петлі і лиштви. Найкраще, коли петлі розміщені всередині дверної конструкції – це дозволяє запобігти їх зрізанню чи збиванню. Якщо петлі знаходяться зовні, для їх захисту використовують спеціальні штирі-антизрізи. Кількість петель залежить від розмірів дверей.

Надійні замки: щоб у зловмисників не залишилось жодного шансу

Замки можуть бути сувальдними (від 6 до 8 сувальдів), циліндровими зі спеціальними накладками, або ж являти собою моноблокову конструкцію, яка об’єднує в собі сувальдний і циліндровий механізми. Принцип роботи останнього типу полягає в закриванні циліндрового замка наряду з підняттям шторки в сувальдному механізмі. Саме моноблоки вважаються найстійкішими замковими конструкціями, і, як правило, їх встановлюють на двері, до яких пред’являються особливі вимоги стосовно захисту.

Відповідність держстандартам: документальне підтвердження якості

При замовленні чи покупці обов’язково треба впевнитись, що двері відповідають нормам ДСТУ. Якщо всі важливі параметри співпадають, то така конструкція гарантовано вбереже від посягань зловмисників.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь