Колектив Ніжинського тубдиспансеру слізно благає про допомогу

 

 

 

 

Колектив Ніжинського протитуберкульозного відділення у відчаї! Наказ про звільнення залишається в силі. Працівники у відкритому листі звертаються за допомогою до депутатів облради:

Шановні депутати Чернігівської обласної ради! Колектив Ніжинського протитуберкульозного відділення КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» ЧОР звертається до вас – слізно благаємо врятувати заклад та наших пацієнтів, допомогти залишитися нам, щоб ми могли приносити користь людям! Негаючи часу захистити населення м. Ніжина, Ніжинського району від страшної інфекції – туберкульозу. Подальша доля пацієнтів-туберкульозників невідома!

Наказ генерального директора КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» ЧОР Дейкуна М. П. від 28.02.2020 – про звільнення всіх працівників нашого відділення з 01.04.2020 року, нажаль, на сьогодні залишається в силі.

Через тяжкий стан у нашій країні, оголошення карантину, заплановане на 18 березня 2020 року проведення слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування на тему: “Шляхи подолання туберкульозу в Україні в умовах медичної реформи” перенесено на невизначений термін.

Наш заклад забезпечений всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги. Згодом можливе перепрофілювання закладу відповідно до сучасних медичних потреб.

На сьогодні, 19.03.2020 року, невизначена подальша доля наших туберкульозних хворих, у місті та районі не відпрацьовані механізми забезпечення медичною допомогою та протитуберкульозними препаратами пацієнтів на амбулаторному етапі лікування, надання спеціалізованої консультативної допомоги, ведення випадків на паліативному лікуванні, залишаються відкритими багато нагальних питань.

Невідомо, куди звертатися таким пацієнтам, цінна інформація про пацієнтів та документи можуть бути втрачені. Жителі міста та району мають нагальну потребу у нашому закладі, не уявляють його знищення.

Статистичні дані по нашому місту та району свідчать про різке зростання нових випадків активних форм туберкульозу, з первинною стійкістю, потребуючих складного та тривалого лікування і постійного медичного контролю. Після коронавірусної пандемії нам загрожує туберкульозне лихо. Просимо допомоги не для себе – для всіх людей! Ситуація в Чернігівській області по туб.допомозі критична. Не залиште напризволяще тубхворих. Дякуємо!

З повагою до вас колектив Ніжинського протитуберкульозного відділення 19 березня 2020 року
Наша електронна адреса nezhintub@ukr.net”.
Треба зазначити, що сьогодні, 20 березня депутат обласної ради Сергій Охонько спілкувався з генеральним директором тубдиспансера Миколою Дейкуном та губернатором області Андрієм Прокопенко. В ході розмови виникла домовленість, що у понеділок відбудеться нарада по вирішенні даного питання.
“Зрозуміло, що на подальше утримання протитуберкульозних закладів потрібна велика сума, яка на даний час непідйомна для міського та обласного бюджетів, але шляхи вирішення даного питання потрібно знаходити. Про це і будемо говорити в понеділок”, – коментує депутат.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь