Чи закривати Ніжинський ринок: думки депутатів розділились

 

 

 

 

Можливість закриття Ніжинського ринку стала причиною бурхливих обговорень на сесії міської ради 25 березня.
Нагадаємо, 24 березня під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС. Відповідно до рішення такої ж комісії Чернігівської облдержадміністрації, штаб з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ніжинської міської ОТГ призупинив роботу продовольчих ринків до четверга для стримання поширення коронавірусної інфекції та безпеки мешканців Ніжина.
Повідомляє сайт НЕЖАТИН
26 березня Кабмін має визначитись остаточно чи дозволяти торгівлю продуктами на ринках протягом карантинного періоду.

Та вже на сесії Ніжинради депутатами було підняте рішення про незакриття ринку. Головним аргументом було те, що перебування на відкритій території ринку є більш безпечним, ніж у закритих приміщеннях супермаркетів. Окрім того, є міста в Україні, більші за Ніжин, які прийняли рішення не закривати ринки до остаточного рішення Кабміну, але при цьому підприємці мають дотримуватись суворих санітарних умов та заходів із захисту покупців.
«Потрібно надати професійні рекомендації підприємцям ринку, встановити умови, яких в обов’язковому порядку вони мають дотримуватись і забезпечити безпечний торговий процес як для продавців так і для покупців. Окрім того, для людей, які зараз намагаються заробити хоч «копійку» можливість працювати є важливою»,- такою була загальна думка більшості депутатів.
Та була й інша думка, про необхідність закриття, адже це забезпечує ізоляцію, зменшує активний рух людей в центрі міста.

У телефонному режимі Юрій Наріжний, директор Ніжинської районної санітарно-епідеміологічної станції прокоментував свою позицію: «Як епідеміолог, я за розірвання контактів між людьми. Якщо комісія підтримає закриття ринків, ми не заперечуємо».
Та виникає питання, чи платять підприємці податки та суму оренду у період вимушених обмежень. Адміністрація ринку відповіла, що зменшення оплати є, не у 100% розмірі, але в тих межах податкової знижки, яку підприємству надала держава.

В ході обговорення депутатами було прийняте рішення про рекомендацію комісії з питань ТЕБ та НС переглянути питання закриття ринку, розглянути можливість його функціонування та деяких об’єктів господарювання, які не порушують умови дотримання карантину, щодо можливого скупчення людей.
Комісія відбудеться вже сьогодні й прийме остаточне рішення.

А що з цього приводу думають ніжинці?

[poll id=”60″]

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Чи закривати Ніжинський ринок: думки депутатів розділились

  1. Стояти в чергах в супермаркетах по 40 хв в коридорах ,чекаючи поки пару чоловік всередині нарешті визначаться,що їм потрібно це ще гірше ніж на ринку На ринку я маю вибір де купити без черги і це більш безпечно ніж в супермаркеті нехай і на ринок всі йдуть в масках

Залишити відповідь