Випускати хворобу «в люди»: Ніжинський тубдиспансер закриють

 

 

 

 

Сьогодні світ «відзначає» День боротьби з туберкульозом, щоб зайвий раз нагадати всім про загрози цієї хвороби. В Чернігові в профільному закладі, обласному медичному центрі соціально значущих та небезпечних хвороб, за словами його генерального директора Миколи Дейкуна, не до «відзначання».

«31 березня – останній робочий день 332 наших співробітників. Закриваються наші відділення в «Зелений Гай», у Ніжині, в Бахмачі, в Прилуках. Залишаються тільки стаціонар і поліклініка в Чернігові.
І то в травні, вважаю, стаціонару також не буде, а скорочення продовжиться.

До реформи в нас працювали в області 750 осіб, уже скорочено 50, на часі 332, і це не межа. Наша служба ліквідовується. Хірургії не буде. Ось учора до ночі оперували хворого на туберкульоз зі Срібного… Тепер усе… Усе робитимуть сімейні лікарі.

Фінансування скорочене до 20% того, що було», – пояснює Микола Дейкун. За словами медика, така ситуація є неприпустимою. В розпал епідемії туберкульозу, змішаної епідемії СНІДу та туберкульозу недофінансовувати профільний заклад означає поширювати хворобу, випускати її «в люди».

Джерело: cheline
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь