Чернігівка розповіла подробиці перебування поряд з епіцентром зараження в Єгипті

 

 

 

 

Чернігівка Ксенія Федорченко повернулася з відпустки в єгипетському Шарм-еш-Шейху, де під час її восьмиденного відпочинку виявили два випадки зараження коронавірусом. Дівчина поділилася з нашою редакцією подробицями свого перебування поряд з епіцентром зараження та тим, як вона поверталася додому.

«Це був третій день нашого відпочинку, п’ятниця, 13-го. Ми дізналися, що два готелі офіційно заражені, вони розташовані на одній території. Цікаво, що в один із них ми спершу планували летіти. На щастя, вчасно змінили своє рішення. У цих готелях на момент виявлення коронавірусу перебували 750 людей. Їх усіх ізолювали, а територію оточила поліція. У них усе було дуже жорстко, нікому не дозволяли виходити. Також ми дізналися, що однією з заражених була італійка похилого віку, яка за кілька днів і померла просто там, у Єгипті», – згадує Ксенія.

Інші готелі, зокрема й той, де відпочивала Ксенія, не ізолювали. Однак туристам порадили не виходити за його межі, аби не наражати себе на небезпеку.

«Відколи стало відомо про зараження, ми не полишали готель. Було страшно, адже з нами поряд також відпочивали багато італійців. У самому ж готелі посилили заходи безпеки, навіть коли ми йшли їсти, то нас не пускали до їдальні, поки не обробимо руки антисептиком», – розповідає чернігівка.

Таким чином відпочинок перетворився на суцільні переживання. Ксенія мала вилітати 19 березня, однак українська влада оголосила про закриття кордонів з 17 числа. Це також додало нервів.

Утім, раніше туристку не депортували. Туроператор, із яким Ксенія одразу сконтактувала, сказав, що відліт відбудеться за розкладом. В аеропорту Шарм-еш-Шейху туристів ніхто не перевіряв, медоглядів не здійснювали. Вони пройшли звичний контроль і сіли у літак, де на борту перебувало близько 180 людей. Там теж жодного інструктажу не проводили. «Коли ми прибули до Борисполя, то стюарти попередили, щоб усі залишалися на своїх місцях і не покидали їх, оскільки має зайти бригада медпрацівників разом із військовими. Вони й перевірятимуть наш стан. Усі були у формі та масках. Спеціальним приладом ця бригада поміряла всім нам температуру. Скринінг зробили досить швидко і дозволили виходити. Жодних інформаційних пам’яток нам також не давали. Лише на словах сказали, що треба сидіти вдома. Але це було так побіжно, що багато хто навіть не звернув на ці рекомендації уваги», – розповідає Ксенія.

За її словами, на момент виходу поряд із літаком стояли автобуси, медичні та військові машини, які очікували на заражених коронавірусом. Також чергували медики. Дівчина каже, якби на борту виявили хоч когось із температурою, то всіх забрали б до однієї з київських лікарень. На вході до самого приміщення аеропорту перевірок уже ніяких не робили. Увесь персонал летовища був у масках, а по периметру аеропорту висіли дозатори з антисептиком для рук. Масок прибулим туристам також ніхто не видавав. У Ксенії були свої засоби захисту, які вона приберегла для надзвичайного випадку та носила з собою ще від моменту виїзду з Чернігова. Одягала їх уже в літаку, коли поверталася, та в самому аеропорту.

Ксенія їздила на відпочинок із чоловіком. Зараз родина повністю самоізолювалася і вже тиждень перебуває вдома.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь