На Чернігівщині випустили із СІЗО літнього ґвалтівника через коронавірус

 

 

 

 

72-річному обвинуваченому в зґвалтуванні малолітньої дівчини змінили міру запобіжного заходу, випустивши його з СІЗО під цілодобовий домашній арешт через загальноукраїнський карантин.

Таке рішення прийняв Козелецький районний суд Чернігівської області, передає «Главком».

За матеріалами справи у квітні 2019 року в селі Лихачів Чернігівської області обвинувачений, будучи в стані алкогольного сп’яніння, здійснив розбещення малолітньої дівчини (ч. 2 ст. 156 КК України). Пізніше справу перекваліфікували у зґвалтування (ч. 4 ст. 152 КК України).

І ось 19 березня суд розглянув клопотання адвоката обвинуваченого щодо зміни запобіжного заходу (з моменту скоєння злочину чоловік перебував під вартою). Особливо сторона захисту звернула увагу на те, що з 12 березня 2020 року на всій території України введено карантин. На цій підставі захисник просив застосувати до обвинуваченого більш м`яким запобіжний захід.

Разом з тим, прокурор був проти зміни запобіжного заходу. На його думку, тримання особи в СІЗО є гарною самоізоляцією.

Представник потерпілої у суді не заперечував проти задоволення клопотання адвоката, посилаючись на ситуацію щодо поширення коронавірусу в Україні.

Тож Феміда вирішила, що літній чоловік перебуває у групі ризику, і може заразитися,

«Суд вважає, що такий запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту забезпечить дотримання обвинуваченим процесуальних обов`язків», – зазначено в судовій ухвалі.

Джерело: magnolia-tv.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь