У Ніжині медикам будуть шити захисні костюми

 

 

 

 

На розширеній оперативній нараді генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко проінформував, що міська лікарня забезпечена засобами індивідуального захисту  та деззасобами і антисептиками. Улікарні є: костюми захисні одноразові – 182 шт., респіратори – 676 шт., Екран захисний – 10 шт., рукавички 28800 пар, маски багаторазового використання (марлеві) – 1038 шт., маски одноразового використання 6280 шт., окуляри захисні – 90 шт.
Також Олександр Костирко проінформував, що на спецрахунок для благодійних коштів на придбання медичного обладнання, засобів індивідуального захисту медичних працівників, дезінфікуючих засобів надійшло більше 33 тис. грн.
 
Рахунок для благодійних внесків КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького»: UA023535860000026006051423964  АТ КБ “Приватбанк” Код ЄДРПОУ 02774125.
 
Заступник міського голови Григорій Олійник зазначив, що до виконавчого комітету надходять звернення від ніжинських підприємців. Вони готові виговити маски на своїх потужностях для медицини, але чи можливо закупити маски, які виготовлять підприємці і чи будуть вони відповідати вимогам? На це Олесандр Костирко відповів, що нормативні вимоги до масок є, медики отримали відповідні роз’яснення і опис технологічного процесу, яким він має бути. Згідно із санітарними вимогами марлева маска має бути 4-х шарова, розмірами 19 на 12-13 см і довжина фіксуючих елементів – не менше 20 см.
На разі у штаті лікарні є швачка, яка повністю задовольняє потреби медиків у пошитті марлевих масок.
Серед індивідуальних засобів захисту для медиків, як розповів Олександр Костирко, на першому місці – марлева маска і респіратори з класом захисту не менше другого. Лікірня масками зараз забезпечена, єдина проблема – це захисні костюми. Наявних костюмів у Ніжинській лікарні на перший час вистачить, але  зараз розглядається питання про пошиття захисних костюмів місцевим виробником ПП “Копиця”. На підприємство вже відвезли екземпляр костюму, як приклад для пошиття. На днях планується укласти договір з ПП “Копиця” на пошиття певної кількості захисного спорядження для медиків.
mynizhyn.com
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь