Не довго базарували: з 14 квітня постанова про відкриття ринків втратила чинність

 

 

 

 

Заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив про те, що з 14 квітня постанова про роботу ринків буде визнана такою, що втратила чинність.

Про це він заявив у ток-шоу “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

“Факти, які були виявлені протягом дії цієї постанови, і зловживання органів місцевого самоврядування, коли вони відкривали ринки в антисанітарних умовах, хоча там було чітко прописано, коли ми можемо відкривати, як керівництво ринку має забезпечити відвідувачів і працівників ринку засобами індивідуального захисту, – ми маємо божевільні порушення. Від завтра (14 квітня, – ред.) моя постанова, яка прописувала умови, як відкриватися ринкам, буде визнана такою, що втратила чинність, і ми не будемо в цьому працювати, здорового глузду немає”, – заявив Ляшко.

За його словами, рішення про дозвіл роботи продуктових ринків у період карантину було ухвалено з метою стабілізації цінової ситуації і підвищення доступності харчових продуктів для споживачів.

30 березня Міністерство охорони здоров’я дозволило роботу продуктових ринків у період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь