У Ніжині живе жінка, вироби якої замовлять в Америку, Францію та до Німеччини

 

 

 

 

Мешканка Ніжина Ольга Подзиваловська (69 років) 7 років тому почала займатися ліпленням картин із тіста.

Читайте по темі: У Ніжині роблять картини із тіста – http://pik.cn.ua/42943/u-nizhini-roblyat-kartini-iz-tista/

Для неї це було цікаве проведення дозвілля, і жінка була  задоволена тим, що не просто витрачає свій час, а проводить його з користю. “Коли пішла на пенсію, у мене зразу ж з’явилося дуже багато вільного часу, і я замислилася над тим, чим саме можу його заповнити, – говорить вона – у мене немає відчуття незатребуваності, ніколи бурчати, що життя погане, тому що доки люди бурчать про життя, воно проходить”.

Отож, наліпивши картин, вона дещо змінила свої вподобання і почала займатися технікою  аміґурумі. Це японське мистецтво в’язання на спицях або гачком маленьких м’яких звірят і людиноподібних істот. Амігурумі — це найчастіше симпатичні тварини, чоловічки, але це можуть бути і неживі об’єкти, наділені людськими властивостями. Наприклад, кекси, капелюхи, сумочки, огірочки та інше.

 

Над якими виробами Ви зараз працюєте?

На своїй сторінці у Фейсбук я постійно викладаю нові фото свої робіт. https://www.facebook.com/profile.php?id=100011679558283

Ось зараз, приміром, на світ з’явилися огірочки різних розмірів, собачта та в’язані лялечки.

Виробів  у мене багато – серед них і миші  й поросята, навіть є великодні яйця та курчата.

Де берете ідеї для творчості?

Багато ідей беру з інтернету, а є й такі, що вигадую сама. Приміром, огірки з надписом «Ніжин» або ж у вигляді огірка – козака та дівчини я вигадала сама.

Люди ними цікавляться на різні свята, і на День Ніжина, і на День огірка, і на ярмарок. Крім цього, мої вироби замовляють у Францію, в Німеччину, до Америки. А ще, так я к у мене багато різних іграшок, то звичайно люди беруть їх для дітей, або ж як сувенірчики.

Чи є у Вас улюблені вироби? Якщо так, що саме і чому?

Ви знаєте, коли я в’яжу виріб, то кожен мені подобається по-своєму, бо я роблю його не просто так, а вкладаю душу. Тому важко виділити найулюбленіші. Кожен по своєму милий.

Скільки часу займає той чи інший виріб, і коли саме Ви цим займаєтесь: увечері, рано вранці і т.п.?

Зараз я можу займатися ними з ранку до вечора, бо знаходжуся постійно вдома – на карантині. А у звичайні дні, в основному в’яжу після обіду, а буває вночі не спиться,  встаю і – гачок у руки!

З приводу того, скільки часу займають мої вироби, можу сказати, що це залежить від складності і т.п. Взагалі – від декількох годин до декількох днів. А буває й таке – що не хочеться в’язати, немає натхнення.

А звідки Ви тоді його берете?

В інтернеті дивлюсь по різних групах, на форумах. Буває, якийсь виріб сподобався, хтось зробив щось гарне і мені теж хочеться зв’язати іграшку, додавши щось своє.

Що Ви порадите нашим читачам?

Кожна людина має щось таке, чим би їй хотілося займатися.

Важливо відкрити в собі ці вміння та знання. І якщо ви почнете займатися виробами виготовленими власноруч, то  відчуєте, як приємно їх не лише робити, але й дарувати і бачити, що людям подобається творіння ваших рук.

 

Спілкувалась Тіна КОШЕЛЕВСЬКА

Фото з архіву Ольги Подзиваловської

 

 

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь