Роботодавцям компенсують втрати через карантин

 

 

 

 

22 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову “Про затвердження розміру, порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину”.

Ця допомога надаватиметься на період карантину, а також протягом 30 днів після його завершення, – передає Хвиля.

Так, постановою визначено розмір допомоги по частковому безробіттю за кожну годину, на який працівнику було скорочено тривалість робочого часу з розрахунку двох третин тарифної ставки, але не більше розміру мінімальної зарплати.

Відзначається, що для отримання цієї допомоги малі і середні роботодавці можуть звертатися до центрів зайнятості.

Особливості отримання допомоги пояснює buh.ligazakon.

  • в разі вимушеного скорочення через карантин допомога надається територіальними органами служби зайнятості, в інших випадках роботодавцем (крім осіб, які працюють за сумісництвом);
  • сума надається на термін скорочення діяльності плюс 30 днів після завершення карантину;
  • роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплат у разі сплати єдиного внеску протягом шести місяців, що передують даті скорочення діяльності;
  • роботодавець не може розривати трудовий договір з працівником, з яким виплачувалася допомога протягом періоду, що дорівнює періоду виплати.

Раніше повідомлялося про те, як глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко закликав всіх роботодавців не звільняти людей, зберігати робочі місця.

Він пообіцяв, що в разі вимушеного скорочення робочих годин для працівників або так званої часткового безробіття, уряд готовий компенсувати витрати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь