Кабмін попросили відкрити літні майданчики кафе і ресторанів

 

 

 

 

Офіційні звернення до уряду направили ресторатори, рітейлери і депутати Ради

Українські ресторатори і частина депутатів Верховної Ради попросили в уряду дозволу відкрити літні майданчики, незважаючи на продовження всеукраїнського карантину.

“Спільно з колегами з міжфракційного об’єднання “За ФОП” звернулися до прем’єр-міністра з пропозицією дозволити функціонування літніх майданчиків у закладах громадського харчування в умовах карантину”, – написала народний депутат на своїй сторінці в Facebook.

Вона підкреслила, що карантин введений “не безпідставно”, але значна частина власників ресторанного бізнесу продовжує виплачувати зарплати працівникам і нести великі витрати.

“Серед іншого це стосується сплати внесків за розміщення відкритих літніх і сезонних терас. Щоб дійсно допомогти ресторанного бізнесу, крім уже наявних заходів підтримки, ми можемо дати їм можливість врятувати себе економічно”, – впевнена депутат.

Зокрема, нардепи пропонують ввести такі обмеження, які дадуть змогу, на їхню думку, безпечно використовувати літні майданчики в умовах епідемії:

  • обмеження кількості відвідувачів з розрахунку 1 відвідувач на 5 м2 площі;
  • постійний контроль температури персоналу і відвідувачів закладу;
  • розстановка столів на відстані не менше як 1,5 м один від одного;
  • за столом може розміщуватися не більше трьох осіб;
  • використання для обслуговуванні відвідувачів тільки одноразового посуду;
  • дезінфекція предметів, з якими контактував кожен відвідувач.

Раніше схоже звернення до Кабміну з’явилося і на сторінці відомого одеського ресторатора Сави Лібкіна. Крім того, з таким самим проханням виступили і київські власники закладів. За їхніми словами, зберегти ресторани, а значить і робочі місця, можливо, якщо дозволити відкрити літні майданчики.

“За моїми підрахунками, в Україні близько 28 тисяч закладів. У кожному з них працює від 10 до 150 співробітників. Невеликих ресторанчиків набагато більше, а значить, можна припустити, що в середньому в одному закладі працює 30 чоловік. Нескладні математичні підрахунки – і отримуємо 840 тисяч людей, які працюють у ресторанному бізнесі. Це офіціанти, кухарі, бармени, керівники, менеджери… Додаємо сюди суміжні сфери і отримуємо близько 1,5 млн осіб. У них є сім’ї. У них є діти. Вони орендують квартири і платять за комунальні послуги”, – написав Лібкін.

Крім того, Асоціація рітейлерів також офіційно звернулася до влади з вимогою пом’якшити карантинні заходи і зробити ряд кроків, щоб підтримати галузь роздрібної торгівлі.

Джерело: Сьогодні

 

 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь