Оксана Гузь: «Сцена для мене – як жива! Вона не терпить фальші”

 

 

 

 

Щороку 29 квітня по всьому світу відзначається Міжнародний день танцю (International Dance Day). Це свято, присвячене всім стилям танцю, почали відзначати з 1982 року за ініціативою Міжнародної ради танцю (International Dance Council, CID) ЮНЕСКО в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новерра (Jean-Georges Noverre), реформатора та теоретика хореографічного мистецтва, який увійшов в історію як “батько сучасного балету” – пише znaj.ua.

Журналісти сайту «Нежатин» поспілкувалися з дівчиною, яка неодноразово заворожувала глядачів виконанням свого прекрасного танцю. Її рухи легкі та граціозні, йде вона безшумним кроком, неначе пливе над сценою, а її танець живий і насичений справжніми емоціями!

 

 

Тож, знайомтеся – випускниця факультету культури та мистецтв Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, неодноразова переможниця Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Учасниця народного ансамблю народного танцю «Забава», під керівництвом Олександра Пархоменка; ансамблю сучасного танцю «Дивертисмент», керівник – Анна Сєрякова; шоу балету “De Nationale Operette” (Нідерланди); танцівниця шоу балету”Imaginatricks2″(Малайзія).

 

Доброго дня, Оксано! Розкажи, в якому місці ти зараз живеш та чим займаєшся?

Оскільки ввесь світ зараз перебуває на карантині, то я також підтримую цей челендж «Залишайся вдома». Я зараз перебуваю в своєму рідному містечку, в Срібному. Разом зі своєю родино провожу час і насолоджуюсь цим періодом, бо це вперше за довгий проміжок часу я можу бути разом зі своїми рідними.

Як ти почала займатися танцями? чи підтримали ідею батьки?

Мені здається, що я народилась уже танцюючи! В дитинстві я була досить активною, і танцями почала займатися з 9 років. В 9 років я почала відвідувати гурток художньої самодіяльності при нашому Будинку культури в танцювальному колективі «Веселка». Саме звідси все почалось. Я згадую цей період з такою вдячністю, як один із прекрасних у моєму житті!

А з приводу підтримки батьків, можу сказати – що мені дуже пощастило, тому, що мене завжди підтримувала моя родина! Навіть коли були якість проблеми з навчанням у школі, мені мама ніколи не говорила: «кидай свої танці і повертайся до навчання». Вона з розумінням до цього відносилась і бачила, що я дуже люблю танці і мені це необхідно.

А коли прийшов час обирати професію, я сказала мамі, що я хочу поєднати своє життя з танцями, на що я отримала стовідсоткову підтримку! Вона сказала: «Давай – пробуй,  все в твоїх руках»! Мене підтримували і за це я дуже вдячна.

В Україні дуже популярними стали різноманітні телевізійні танцювальні шоу, чи не пробувала ти брати участь у подібних проектах?

Я б не сказала, що у нас в Україні це досить поширено. Декілька років тому були шоу, були проекти в яких я б хотіла взяти участь, але, на жаль, їх закрили. А я не наважилась прийняти участь в них в той період…

Те, що є на сьогоднішній день, мене не дуже цікавить, але якщо з’явиться якийсь класний новий проект, то, звичайно, я спробую свої сили!

На твою думку, що головне у танці? Як зробити так, аби виступ був блискучим!?

Я б хотіла сама знати, що для цього потрібно (Сміється – авт.). Зараз нікого уже не здивуєш складною технікою, виконанням неймовірних трюків, і «сухий танець» – нікому не цікавий.

Люди приходять на концерт, аби отримати емоції. Вони хочуть бачити пристрасть, шквал почуттів, вони хочуть бачити життя на сцені!..

І з кожним роком глядач стає все більш вибагливий, і нам, як танцюристам, потрібно постійно бути у пошуку чогось нового: експериментувати та не боятись перевтілень.

На мою думку, найголовніше – бути чесним. Якщо ти виходиш на сцену, то перш за все ти повинен бути чесним із самим собою, чесним з глядачами і зі сценою. Сцена для мене – як жива! Вона не терпить фальші, і якщо ти її обманюєш – вона тебе не прийме.

Як ти підтримуєш себе у формі?

Цікаве питання. Зараз період карантину і немає можливості ходити в танцювальний клас, тренажерний зал, і зайвий раз не хочеться підійматися з ліжка…Але я взяла для себе, як за правило: більше рухатись протягом дня, якомога більше активності.

  • а  у тебе є якась своя дієта, особливе харчування?

Я сто разів намагалася дотримуватись певних дієт, розробити для себе якусь систему харчування, але солодощі – це моя слабкість! Тому я намагаюсь не ставити собі рамки, а просто бути більш активною.

А як любиш проводити вільний час? Що ти любиш, окрім танцю?

Коли у мене є вільний час, то я не можу сказати, що я займаюся чимось одним. Все залежить від настрою. Можу засісти за переглядом якогось фільму або читати книжки, готувати різні страви, тощо.

А взагалі я дуже люблю подорожувати і, звичайно ж, танцювати!

А про що мріє Оксана Гузь? (чи є заповітні плани, думки…)

Є і мрії і плани і певні думки.. Але, поки що не бачу сенсу про це говорити, тому що це все лише в моїй голові. Якщо ми через деякий час зустрінемось, то краще все це я вам покажу в реальності!

 

Спілкувалась Тіна Кошелевська

Фот з архіву Оксани Гузь

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь