У Ніжині тренер та колишня вчителька об’єднались заради квітів

 

 

 

 

Днями поверталася з роботи по вулиці Незалежності й побачила, як в одному з дворів багатоповерхівок якийсь чоловік майструє огорожі для клумб. Виявилося, робить це він з власної ініціативи і… за свій рахунок, – поділилася з нами ніжинка Тетяна Вирич. – Ну як не захоплюватися такими людьми ?

Головне фото з мережі

Ніжин, благоустрій, Владислав Козинець
Але що найцікавіше, 28-річний тренер Ніжинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак» Владислав Козинець, який і займався благоустроєм того двору, в цьому мікрорайоні навіть не живе.
– Приблизно три тижні тому вранці проходив повз і побачив, як жінка-пенсіонерка облагороджує клумбу. Розговорилися, вона розповіла, що в цьому районі у неї таких більше десяти – дуже любить зелень, квіти. Я і запропонував: може, дерева якісь посадити треба або огорожі поставити, – каже Владислав. – Вона на допомогу погодилася, але з якоїсь побоюванням, і видно було, що дуже здивувалася, коли через дві години я приїхав уже з матеріалами.
– Чому саме цей район, двір?
– Хочеться, щоб все наше місто було гарним і доглянутим. Ну треба ж з чогось починати. А тут вже є людина-ентузіаст, який роками наводить порядок на навколишньої території.
– Я в цьому районі живу вже шість років і всі ці роки спостерігаю, як сусідка Наталя Леонідівна (вона колишня вчителька) працює на своїх клумбах, – каже Тетяна Вирич. – А вона їх зробила фактично в чистому полі! Знаю, що не всі цьому раді, хтось дивиться поблажливо, мовляв, нічим людині зайнятися. Але насправді це так красиво, так радує око і піднімає настрій!
В особі Владислава Наталія Леонідівна знайшла собі хорошого помічника.
– Дошки для огорож замовляю на пилорамі, фарбу купую на ринку, – ділиться він. – У планах зробити огорожі до всіх клумбах, висадити дерева, поставити кілька лавок (молоді мами дуже просять), пофарбувати пісочницю і завезти в неї свіжий пісок, відновити альтанку. Хочеться зробити ідеальним для початку хоча б один двір, а там подивимося …
– І це все за Ваш рахунок?
– А за чий же ще? Мені багато це питання задають. І часто не вірять, що купую матеріали за свої гроші, кажуть, ніби хтось мене спонсорує. Насправді добре було б, якби на благоустрій дворів виділялися кошти, але, як то кажуть, маємо те, що маємо. Дякую за допомогу друзям і деяким жителям мікрорайону. Видно, що нашу роботу вони цінують. І це радує.

Може, своїм прикладом підштовхнемо робити таке і інших. Нічого дивного в цьому я не бачу. В останні дні у мене навіть виникла ідея: може, створити якусь громадську організацію, яка б займалася благоустроєм наших дворів ?!

 
Катерина Дроздова, «Гарт» №18 (2978) 
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь