Дослідники з України, Польщі, Білорусії та Китаю обмінювались досвідом з ніжинським студенством

 

 

 

 

В Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція для молодих науковців «Науковий вимір соціально-педагогічних проблем сьогодення», організована кафедрою соціальної педагогіки і соціальної роботи і приурочена до 200-річчя відкриття Ніжинської гімназії вищих наук.

Інформує “Нежатин”

У зв’язку зі встановленням на всій території України карантину конференція проводилася дистанційно в онлайн-режимі з використанням інтернет-ресурсів.

Цьогоріч учасниками стали 93 молодих дослідники із 10 закладів вищої освіти України, Білорусі, Китаю та Польщі. Модератором онлайн-конференції у Zoom виступив доктор педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Лісовець Олег Васильович.

З вітальними словами до учасників науково-практичної конференції звернулися завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, фахівець відділу міжнародних зв’язків Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Лугіна Надія, магістрантка з КНР.

Виступи у прямому ефірі українських та китайських молодих науковців з актуальних соціальних проблем сьогодення відбувалися за такими напрямками:

1) Науково-теоретичні та технологічні підходи до вирішення соціальних і соціально-педагогічних проблем (модератор А.І.Конончук);

2) Зарубіжний і вітчизняний досвід надання соціальних послуг: правові, управлінські, організаційні аспекти (модератор С.О.Борисюк);

3) Інклюзія у сучасному соціумі (модератор Т.В.Качалова);

4) Соціальні аспекти розвитку і виховання дітей дошкільного та шкільного віку (модератор С.Р.Хлєбік).

Загалом,конференція була насичена цікавими, актуальними і професійно-спрямованими доповідями українських, білоруських, китайських та польських науковців, з якими можна познайомитися на сторінці кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи розміщеній на сайті НДУ ім. М.Гоголя. Головним висновком конференції можна вважати розвиток партнерських стосунків між різними ЗВО України та зарубіжжя, активізацію нових пошуків молодих науковців з вивчення актуальних соціально-педагогічних проблем у сучасному соціумі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь