7 психологічних фактів, які ви не знали про себе

 

 

 

 

Людська психіка приховує в собі безліч загадок і неймовірних речей, більшість з яких не зможуть пояснити вчені.

 

Приміром, є певні речі, які робить кожна людина на підсвідомому рівні, але навіть не помічає їх, вважаючи нормою. Тому кожен повинен знати про 7 психологічних фактів, які дивують, інформує Ukr.Media.

«Сліпота неуваги»

Більшість речей, які відбуваються «під носом», завжди залишаються без уваги. Приміром, якщо людина займається певним завданням, вона може нічого не помічати незвичайного, навіть якщо поряд з нею з’явиться справжній тигр.

Психологи пояснили, що, коли людина зациклена на окремому завданні, все інше для неї вже не має ніякого значення.

Можна запам’ятовувати тільки 3-4 блоки інформації одночасно

У кожного в житті настає ситуація, коли йому терміново потрібно засвоїти велику кількість різної інформації. Однак кожен повинен запам’ятати — одночасно в голову можна вмістити лише 3-4 блоки інформації.

Якщо спробувати запам’ятати більше, мозок просто перестане сприймати. Тому вкрай важливо структурувати інформацію та виділяти головне.

Червоний і синій колір разом погано сприймається

В інтер’єрі існує правило, коли не можна поєднувати червоний і синій колір разом. Річ у тому, що ці кольори складно сприймаються зором, але тільки за однієї умови — вони знаходяться поруч.

Якщо знаходитися в кімнаті з такими шпалерами, швидко виникає роздратування і втома очей.

Уважно можна дивитися тільки 10 хвилин

Кожен міг опинитися в ситуації, коли йому потрібно акцентувати свою увагу на певні речі або людей. Створюється відчуття, що якщо дуже хочеться, можна не відводити погляд кілька годин. Насправді середньостатистична людина може дивитися в одну точку не більше 10 хвилин. Після закінчення цього терміну увага істотно знижується, хоча багато хто навіть не помічають цього.

Мріємо 30 % часу

Як часто ви мрієте, будуєте власні плани і чекаєте дива? 30 % часу людина перебуває у власних мріях, втрачаючи зв’язок з реальністю. Це жахлива риса кожної людини, адже цей час можна витратити на більш корисні речі.

Важливо навчитися контролювати власні думки і спрямовувати їх у корисне русло.

Звичка з’являється за 66 днів

Вважається, що необхідний 21 день, щоб людина позбулася або отримала певну звичку.

Проте поява нової звички — це більш тривалий термін. За три тижні можна тільки взяти за правило певні речі, а організм звикає виконувати все. Справжня звичка з’являється не так швидко, і цей момент повинен чітко засвоїти кожен.

Завжди винна людина, а не обставина

Коли хтось запізнюється на зустріч або він забув виконати певне прохання, чомусь всі звинувачують саме людину. Дуже часто виходить так, що людина запізнилася через пробки, або не виконала прохання, допомагаючи іншим людям, зовсім забуваючи про свої думки.

У першу чергу варто розібратися, а хто насправді винен. Адже саме ситуації найчастіше провокують проблеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь