Які будуть вимоги до роботи закладів з 11 травня: МОЗ

 

 

 

 

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило проєкт рекомендацій щодо роботи закладів громадського харчування та підприємств в умовах першого етапу послаблення карантину з 11 травня.

Відповідно до розпорядження головного державного санітарного лікаря №31 від 4 травня, загальними вимогами до всіх об’єктів, для яких з 11 травня почнуть діяти послаблення є:

  • проведення термометрії всіх працівників перед початком робочого дня;
  • наявність антисептичних засобів на вході до приміщення;
  • використання співробітниками та відвідувачами засобів індивідуального захисту;
  • проведення дезінфекції робочих місць.

Перукарні та салони краси

  • дозволено приймати клієнтів лише за попереднім записом і з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачами;
  • очікування клієнтами послуги здійснюється за межами закладу, з дотриманням дистанції (1,5 м);
  • у приміщенні заборонено перебувати більш ніж 1 клієнту на 10 кв. м, за винятком не більше одного з батьків, які супроводжують дітей або людей, що супроводжують людей з інвалідністю;
  • відстань між місцями надання послуг повинна бути не менше 2 м.

Заклади побутового обслуговування населення (пральні, хімчистки, ремонт одягу та взуття)

  • закладам необхідно організувати прийом клієнтів у такий спосіб, щоб вони чекали своєї черги на вулиці на відстані не менше 1,5 м один від одного;
  • перебування сторонніх осіб та очікування клієнтами послуг у приміщенні забороняється.

Заклади торгівлі непродовольчими товарами

  • дозволяється одночасне перебування клієнтів не з розрахунку не більше 1 людини на 10 кв. м;
  • обслуговування клієнтів необхідно здійснювати з дотриманням принципу соціального дистанціювання.

Заклади громадського харчування

  • обслуговування клієнтів дозволяється виключно на виніс за попереднім замовленням або на літніх майданчиках під відкритим небом;
  • рекомендовано забезпечити відстань між відвідувачами на літніх майданчиках не менше 1,5 м.;
  • вхід відвідувачів до приміщень закладів громадського харчування заборонено;
  • замовлення слід приймати за телефоном або через спеціально облаштоване віконце (вхідні двері);
  • місце розрахунку має бути обладнано пристроями для безконтактної оплати, поличкою для передачі замовлення без контакту з клієнтом.
  • замовлення має видаватися виключно в одноразовому посуді та в закритій тарі;
  • видача клієнтам меню заборонена. Воно має бути розміщено для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення.

Робота нотаріусів, адвокатів та аудиторів

  • рекомендовано приймати клієнтів лише за попереднім записом і з проміжками не менше 15 хвилин між відвідувачами;
  • очікування клієнтами послуги безпосередньо в закладі буде заборонено.
  • на випадок клієнтів, які прийшли без запису, біля дверей має бути розміщений домофон або дзвінок, та інформація про способи запису.

Зони відпочинку

  • адміністрації рекомендується забезпечити функціонування туалетів та наявність антисептичних засобів у них;
  • заборонено проведення організованих заходів та подій з великим скупченням людей;
  • відвідувачам дозволено використовувати зони для занять спортом та пробіжок за умови дотримання дистанції.

Що відомо

  1. З 12 березня по всій території України запровадили карантин, а згодом уряд продовжив обмеження до 22 травня, проте з послабленнями.
  2. Україна закрила кордони для іноземних громадян та повністю закрила пункти пропуску для пасажирського сполучення. Також зупинили роботу метро у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах й міжміське й міжобласне залізничне та авіасполучення.
  3. По всій країні закрили заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків.
  4. Міністерство охорони здоров’я рекомендувало лікарям скасувати заплановані операції. Проведення всіх операцій було відкладено на період карантину.
  5. На початку квітня було затверджено список додаткових обмежень на час дії карантину. Зокрема, українцям заборонили ходити без респіратора або захисної маски по вулицях і прибудинкових територіях та збиратися більше ніж дві людини.
  6. З 6 квітня нові обмеження набули чинності. Штраф за порушення становить від 17 до 34 тисяч гривень.
  7. 24 квітня прем’єр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину, який складається з 5 етапів. за його словами, стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації.

UA: Чернігів

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь