Поки в Україні мільярдами труять бджіл, у Німеччині запровадили штрафи за вбивство комахи

 

 

 

 

Бджоли у Німеччині охороняються законом. Якщо буде доведено, що людина навмисно травмувала або вбила бджолу, пошкодила чи знищила гніздо диких бджіл, то доведеться сплатити штраф у розмірі від 5 до 65 тисяч євро, в залежності від регіону країни. Розмір штрафу визначається індивідуально і зважаючи на обставини, за яких було травмовано комаху. Про це розповідає Радіо Свобода.

За даними німецької асоціації бджолярства, кількість колоній бджіл у країні протягом 50 років зменшилася майже на один мільйон. Тож для збереження та збільшення популяції бджіл німецький уряд вживає заходів і фінансово підтримує відповідні ініціативи громадян.

Сьогодні бджолярство розвивається у великих німецьких містах, і вулики з’являються на дахах квартирних будинків, офісів, готелів, державних установ, музеїв. Наприклад, понад 30 тисяч бджіл живе на даху берлінського собору – однієї з головних пам’яток Німеччини. За ними доглядає Уве Март, шкільний вчитель і за сумісництвом – штатний бджоляр Берлінського собору. В його господарстві два вулики і кожен з них щороку приносить близько 40 кілограмів меду. На думку бджоляра, у місті багато квітуючих дерев і кущів, на клумбах і балконах − квітів, і це являє собою ідеальне середовище для проживання бджіл у місті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь