Весна 2020 і дистанаційний останній дзвоник

 

 

 

 

Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Для закладів освіти все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання та готуються до завершення навчального року.

На Чернігівщині навчальний рік закінчується планово, але дистанційно. 29 травня – останній день навчання. Згідно з рекомендаціями оприлюдненими на сайті Міністерства освіти і науки України.

Учні 4-х та 9-х класів звільнені від здачі ДПА, тому оцінювання відбуватиметься з урахуванням балів, які здобувачі освіти отримали протягом навчального року до введення карантину, і поточних оцінок, отриманих під час дистанційного навчання.

Щодо ЗНО для випускників, то ці дати будуть визначені після того, як остаточно буде ухвалено рішення про закінчення карантинних заходів. Наразі є кілька сценаріїв. Один із них: можливі дати проведення основної сесії ЗНО – з 25 червня по 7 липня. Якщо закінчення карантину відбуватиметься пізніше, то це буде серпень, початок вересня. Відповідно зміщуватиметься і вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Тому про дати проведення ЗНО для випускників говорити ще зарано.

На початку наступного навчального року в школах вчителі проведуть «діагностику» матеріалу, вивчення якого припало на період карантину.

Сніжана Божок, «Чернігівщина» №19 (784) від 7 травня 2020

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь