Ніжинці запустили екологічний флешмоб. Хто наступний?

 

 

 

 

Про те, що в лісі не можна залишати сміття, недопалки і вогнища, які тліють, знають усі. Тема обговорюється всюди, але проблем від того не поменшало.

Інформує НЕЖАТИН

Зокрема ніжинці, які чудово проводять час на природі, і дихають чистим хвойним повітрям, не завжди здатні поводитися по-людськи… Дійсно, навіщо вивозити сміття, та хоча б віднести до сміттєвого контейнера, особливо після вдалої гулянки, якщо можна просто викинути його в лісі, або залишити неприбраним місце відпочинку. Цим керуються люди, які своїми діями перетворюють ліси у стихійні сміттєві звалища…

Щоб хоч якось сприяти вирішенню цієї проблеми, і почистити легені міста, активісти та представники місцевих ЗМІ запустили флешмоб «Чистий ліс». Прибирання зеленої зони відбулось на території лісу по вулиці Прилуцька.

“Хочеться об’єднати ніжинців у вирішенні проблеми чистоти лісу. Привернути увагу суспільства і закликати, щоб прибирали за собою. Маємо рекламувати свідоме відношення до оточення. Естафету у флешмобі передаємо депутатам Ніжинради, – коментує організатор Євген Ткаченко.

Радо підтримала дану ідею представник Ніжинського лісового господарства Юлія Стрілець: “Звісно, що наше господарство за такі ідеї, і в засобах масової інформації, і на спеціальних інформ-носіях ми постійно нагадаємо про необхідність збереження чистоти в лісі, і взагалі — бережливого ставлення до природи”.

“Сподіваюсь, наш приклад підтримають інші свідомі ніжинці, і ми таким чином робитимемо місто чистішим, не чекаючи, поки це хтось зробить за нас”, – коментує активіст Михайло Ломносов.

Такої ж думку і журналіст Наталія Нікітіна: “Чекати на краще, багато говорити і нічого при цьому не робити – даремна втрата часу і нервів. У Ніжні реальна біда із стихійними сміттєзвалищами та культурою відпочинку на природі. Радує те, що у Ніжині багато активних людей, яким не байдуже. Такі флешмоби мають стати гарною звичкою”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь