Інсульт можна попередити, вживаючи деякі продукти — ми відібрали продукти які допоможуть знизить ризик на 27%

 

 

 

 

Продукти, які допоможуть убезпечити себе від інсульту.

Найкращий і найбільш ефективний спосіб захиститися від інсульту — це тримати під контролем артеріальний тиск. Нагадаємо, що ідеальним тиском є 120/80, за наявності рівня “верхнього” 130 і вище варто звертатися до лікаря, а підвищення цієї цифри до 140 є прямим показанням до терапії. Для підтримання здорового рівня кров’яного тиску важливі спосіб життя і раціон харчування: ми відібрали продукти, регулярне вживання яких допоможе тримати тиск під контролем і знизить ризик інсульту на 27%, інформує Ukr.Media.

Жирна риба

Якщо ви з’їдаєте три й більше порцій жирної риби на тиждень, ризик інсульту знижується на 6-12 %. Такі результати шведського дослідження, опублікованого у журналі Stroke (“Інсульт”). Автори дослідження, у якому взяли участь 400 тисяч добровольців, вважають, що уся справа у жирних кислотах омега-3, яких багато у рибі. Ці кислоти зменшують запалення в артеріях, сприяючи поліпшенню кровообігу і зменшуючи ймовірність утворення тромбів.

Вівсянка

Вівсянка допомагає тримати під контролем рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ: завдяки високому вмісту клітковини, вівсянка допомагає знизити рівень небезпечного холестерину і захистити наші артерії — а це означає, що й знизити ризик розвитку інсульту.

Чорниця

А також ожина, лохина, чорна смородина та інші чорні і червоні ягоди. У них багато антиоксидантів, які сприяють розширенню кровоносних судин, налагоджуючи тим самим кровотік і знижуючи артеріальний тиск. Влітку можна їсти ягоди свіжими, а взимку додавати заморожені або сушені у вашу вівсяну кашу. Антиоксиданти допомагають розширенню кровоносних судин, щоб підтримувати сильний кровотік, одночасно зменшуючи запалення. Намагайтеся з’їдати від семи до десяти порцій фруктів і овочів щодня, щоб запобігти розвитку інсульту. Чашка чорниці вважається двома порціями до вашої мети.

Молоко

Люди, які регулярно п’ють молоко, у результаті мають більш низький ризик розвитку гіпертонії, ніж ті, хто від нього відмовляється — такі результати дослідження, проведеного фахівцями австралійського університету Монаш. До схожих результатів прийшли автори японського дослідження, у якому взяли участь понад 3 тисяч осіб: спостереження за їх здоров’ям протягом 22 років показало, що 2 склянки молока на день удвічі знижують ризик інсульту. Найімовірніше, справа у наявності у молоці магнію, кальцію і калію, яких у ньому багато, і які є дуже важливими для здоров’я серця та судин.

Банани

Навіть якщо у вас гіпертонія, вживання великої кількості калію і продуктів, що містять його, може допомогти у зниженні кров’яного тиску. Щоденна добова норма для дорослого — 4700 міліграмів на день. Чемпіони за вмістом калію — це, звичайно ж, банани. Причому лікарі рекомендують вибирати зелені, не зовсім стиглі: у них особливо багато крохмалю, який знижує чутливість до інсуліну. Це допоможе не лише знизити ризик розвитку діабету, але і поліпшити кровообіг, а це означає — знизити тиск.

Гарбузове насіння

Регулярне вживання продуктів, багатих на магній, може знизити ризик розвитку інсульту на 22% — такі дані дослідження, опублікованого у журналі Stroke, у рамках якого оцінювався стан здоров’я понад 14 000 людей. Рекомендована добова доза магнію — 500 мг, причому майже 18 % від неї можуть дати лише дві столові ложки гарбузового насіння. Їх можна додавати до салатів, випічки або гризти так — і залишатися здоровим.

Шпинат

У ньому багато магнію, а ще — фолієвої кислоти, вітаміну C. Як показали результати дослідження, опублікованого у журналі Американської медичної асоціації, дієта, багата на фолієву кислоту, знижує ризик розвитку інсульту навіть у людей з гіпертонією.

Мигдаль

Мононенасичені жири, на які багатий мигдаль, допомагають тримати рівень холестерину під контролем, знижуючи “шкідливий” і підвищуючи “корисний”. А також у мигдалі багато вітаміну Е, який попереджає утворення шкідливого нальоту у ваших артеріях.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь