Житель Чернігівщини сплатив онлайн 60 тисяч за неіснуючий трактор

 

 

 

 

Минулого тижня 38 річний житель Чернігівського району потрапив до шахрайської схеми. Купував по Інтернету трактор, а лишився і без грошей, і без омріяного трактора.

Майже кожного дня поліція області повідомляє проте, щоб люди були обачнішими під час покупок в Інтернеті. Адже дуже багато шахраїв, ласих до легких грошей, та люди знову й знову попадаються на їх хитрощі. Так, минулого тижня до відділу поліції звернувся чоловік, якого ошукали невідомі особи.

За його словами, в соціальній мережі він знайшов оголошення про продаж трактора. Проте продавець наполіг на передоплаті. На жаль, така вимога не насторожила чоловіка і він передав гроші невідомій жінці, яка представилась дружиною інтернет-продавця, іншу частину суми чоловік згодом перерахував на рахунок самого продавця. Таким чином, горе-покупець перерахував 60 тисяч гривень за товар, який і в очі не бачив. Лише на фотографіях. Чоловік прочекав декілька тижнів, і коли зв’язок з продавцем зовсім обірвався, зрозумів, що його ошукали, і звернувся до поліції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальна санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 3 років.

Ось тільки знайти таких шахраїв непросто, тому правоохоронці просять людей бути уважними під час інтернет-покупок і ніякому разі не перераховувати гроші за товар наперед.

Марія Пучинець, «Чернігівщина» №21 (786) від 21 травня 2020

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь