У Чернігові планують створити центр пересадки кісткового мозку

 

 

 

 

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко спільно з депутатом обласної ради Дмитром Блаушем відвідав Чернігівський медичний центр сучасної онкології та провів нараду з його керівником Юрієм Шенєм, повідомляє сайт облдержадміністрації.

– Минулого тижня в ОДА ми провели зустріч з профільними фахівцями та лікарями, щоб обговорити створення на базі онкоцентру дитячого онкогематологічного відділення та центру пересадки кісткового мозку. Сьогодні ж виїхали до онкоцентру, щоб на місці попередньо спланувати їх розміщення, – зазначив Андрій Прокопенко і додав, що для розміщення відділення дитячої гематології потрібно створити відповідні умови.

Зокрема, потрібно укріпити фундамент будівлі, забезпечити водовідведення та гідроізоляцію, провести капітальний ремонт покрівлі головного корпусу. Для ліквідації грибкових уражень зовнішніх та внутрішніх стін тут також необхідно провести ремонт основної будівлі.

Щоб лікувати дітей із онкогематологічними захворюваннями, необхідно облаштувати окремі стерильні бокси з автономною притоково-витяжною вентиляцією та системами НЕРА-фільтрів. Такі ж умови мають бути і в палатах для хворих після трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин.

– Домовились з керівництвом закладу, що вони мають підготувати загальний кошторис та план проведення робіт, – повідомив голова ОДА.

Автор: Чернігівщина: події і коментарі

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь