Петрів піст 2020: дата початку і що не можна їсти

 

 

 

 

15 червня починається багатоденний Петрів піст в 2020 році. Це один з двох річних постів, який був встановлений на честь двох найбільш шанованих апостолів Петра і Павла.

Також цей піст ще називають Апостольський або Петропавлівський; в народі він отримав назву Петрівка. У 2020 році Петрів піст триватиме 27 днів – з 15 червня до 12 липня.

Як правильно дотримуватися посту, що можна і що не можна вживати в їжу в ці дні, розповість НАРОДНА ПРАВДА.

 

Коли Петрів піст в 2020 році

Петрів піст не має за собою фіксованої дати початку. Традиційно розпочинається в понеділок через тиждень після Трійці, після дев’ятого воскресіння Великодня, а закінчується в День Петра і Павла 12 липня.

Таким чином, у 2020 році Петрів піст починається 15 червня, а тривалість його становить 27 днів.

Що не можна їсти в Петрів піст 2020:

Апостольський піст не є суворим, проте під час нього не можна вживати в їжу м’ясо, молоко, молочні продукти, яйця і страви з них.

Також бажано відмовитися від спиртного і утриматися від шкідливих звичок.

Петрів піст 2020: дата початку і що не можна їсти

Що можна їсти в Петрів піст 2020:

Пісна трапеза може включати в себе овочі, зелень, крупи, гриби, ягоди, фрукти, сухофрукти, горіхи, мед і, відповідно, страви з цих продуктів.

У певні дні Петропавлівського посту дозволяється деяке послаблення, коли допускається вживання в їжу риби, морепродуктів.

По понеділках у Петрів піст дозволяється гаряча їжа без олії. У вівторок, четвер, суботу і неділю можна їсти рибу. По середах і п’ятницях слід дотримуватися суворого посту у вигляді сухоядения – дозволяється їсти хліб, сирі овочі, фрукти і ягоди, а також пити воду.

Петрів піст 2020: календар харчування по днях

Сам день Петра і Павла 12 липня не є частиною посту, проте якщо він випадає на середу або п’ятницю, то також є пісним. У цьому випадку піст послаблюється: дозволяється вживання рослинної олії та риби.

Петрів піст 2020: дата початку і що не можна їсти

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь