Чи їдуть Ніжинці цьогоріч на море?

 

 

 

 

Чи їхати цього літа море та й чи є у людей фінансова можливість на оздоровлення?

Таке питання ставлять собі багато жителів нашого міста, та і взагалі всієї України. Сонечко так припікає, і наче вже чуєш шум морських хвиль, відчуваєш теплий пісок під ногами, і морський бриз. Як співав Кузьма Скябін: 

«Нарешті літо, я вже хочу на море,    

Мені постійно навіть стіни говорять

Коли вже скину ті штани і сорочку,

І розігрію своє тіло в пісочку».

Журналісти нашого видання запитали у ніжинців, чи їдуть вони цьогоріч на море, враховуючи пандемією? Чи взагалі планують купатися та загорати на водоймах?

Оксана Федченко, майстриня, мама 5-річної доньки

“Звісно цьогоріч в зв’язку з ситуацією в країні і світі приємно дивують ціни на відпочинок біля моря. Це дійсно спокушає… Але я, як мама 5-річної донечки і творча особистість, намагаюсь обирати для відпочинку безпечні спокійні та мальовничі місця (до речі, їх дуже багато на Чернігівщині), тому подорож до моря прийдеться замінити іншим цікавим і корисним відпочинком недалеко від дому. Нещодавно відкрили для себе чудові краєвиди Новгород-Сіверщини, міста Чернігів і його околиць.

Бажаю кожному, щоб це літо залишило приємні спогади і подарувало яскраві емоції та зміцнило ваше здоров’я!

Віта Шимко, магістр НДУ ім. М. Гоголя

Збираюсь на море. Там душа звільняється від тягаря обов’язків та літає поряд із чайками, а вуха чують: “Пахлава, пиво, креветки”. Там, дійсно, відпочиваєш від турбот, а дітки тягнуть гратися: хто побудує найбільший замок на піску”.

 

Катерина Шекера, спеціаліст відділу сім’ї та молоді Ніжинської міської ради, мама 6-річної доньки Поліни

Не їдемо на море, але дуже хочеться. Тим більше, лікарі рекомендують оздоровлювати мою доньку саме на морському узбережжі. Але не хочу везти її у громадському транспорті Укрзалізниці (не довіряю цій організації в питанні дотримання санітарно-гігієнічних заходів у вагонах). Вже думала і про автобус, але теж зупиняє страх підхопити хворобу. Мрію про свій транспорт, щоб родиною можна було подорожувати Україною та зупинятися в тому місці приморського узбережжя, де захочеться. А поки моя мрія не здійснилася, то доведеться придбати надувний басейник та мочити п’яточки у воді з крану.

 

Світлана Андрієць, ніжинка, мама двох дітей

Минулого року діти їздили відпочивати на Азовське море. Цьогоріч і мені б хотілося поїхати з ними теж,  але я планую заробити кошти та відкласти на ремонт у квартирі та на купівлю побутової техніки.

 

Олена Михайлевська, жителька Ніжина (фото надавати скромно відмовилась)

 

Ой, ви знаєте, я цілий рік жила думкою про поїздку на море! Відкладала гроші по копійці, уявляла що з собою візьму: одяг, креми, купальники, парео… Вже визначилась із місцем відпочинку та з базою. І от прийшло  літо… Карантин повністю не закінчився, і я замислилася: як же я туди поїду громадським транспортом у потязі? Це вокзали, маса людей, і ти не знаєш з ким будеш їхати у потязі, адже зараз ще продовжують хворіти на коронавірус, і навіть, безсипмтомно.

Тому, на жаль, вирішила відкласти поїздку, аби довгоочікуване оздоровлення не виявилося таким, що прийдеться повертатися із поїздки з температурою та з «короною».

А ви їдете на море? Чи взагалі плануєте купатися

та загорати на водоймах?

 

До теми:

Цьогорічні пропозиції:

тут вже хто що обирає в залежності від фінансових можливостей:

«пахлава медова, чебуреки на пляжі, раки мідії, рапани…або ж all inclusive на закордонних морях.

 

Відпочинок на Чорному морі

https://ua.dorogovkaz.com/otdyh_na_chernom_more.php

Літній відпочинок на Азовському морі

https://restlib.com.ua/uk/azovske-more/litniy-vidpochynok

 Відпочинок на Шацьких озерах.2020.Готелі,пансіонати

http://www.shatsk.info

Відпочинок за кордоном 2020

https://skidochnik.com.ua/uk/kiev/razdel/tury-za-granicu

[poll id=”72″]

Цікавилася Тіна Кошелевська

Фото з архіву ніжинців та з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь