З чого починатиме новий очільник Ніжинщини: знайомимось з головою РДА

 

 

 

 

Громаді Ніжинщини цього місяця представили нового очільника. Ним став Григорій Ковтун, котрий на попередніх своїх посадах зарекомендував себе, як відповідальний, компетентний, досвідчений та ініціативний спеціаліст. Це відмітив заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Віталій Загайний під час вручення посадовцю офіційного документа про призначення.

Короткі біографічні відомості:

За фахом Григорій — військовий, має також і вищу юридичну освіту. Тривалий час працював в міліції, а потім вже й поліції. Після звільнення обіймав посади у державних структурах (Науково-дослідний експертний центр МВС України, ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація України»).

Детально про бачення розвитку району і плани на посаді, журналісти сайту НЕЖАТИН особисто поспілкувались з Григорієм Костянтиновичем.


Що Вас приваблює в Ніжинщині та чому вирішили очолювати таку відповідальну діяльність?

Ніжинський район – для мене це рідна земля, на якій я народився і живу. Мабуть, тому в цьому краю я бачу більше краси та потенціалу, ніж інші. Це моя батьківщина і мені приємно, що тепер маю таку відповідальність – зробити її кращою.

До речі, як з’ясувалось Григорій Ковтун перший голова Ніжинської райдержадміністрації родом саме з Ніжинщини.

 

Ви лише місяць на посаді. Чи багато людей звертається і з якими проблемами?

Звернень дуже багато. Кабінет у мене відкритий для всіх. В основному стосуються вони земельних питань. Люди в першу чергу звертаються з проблемами по розподілу землі, пайовими питаннями, скаргами про нецільове використання землі, включаючи підприємцями, сільгосппідприємствами. Також люди звертаються з ряду питань щодо оформлення документів.

На що звертатимете в першу чергу увагу і по яких напрямкам діятимете?
Найважливіше, з чого треба починати – інвестиційні проєкти. Тут вам і розвиток, і економіка, і найактуальніше для людей – робочі місця. В районі є всі умови для інвестування, особливо, що стосується родючості земель. Звичайно, землю також треба правильно експлуатувати, не виснажуючи її до перетворення в «джерело» піщаних бурь, про що зараз активно пишуть у ЗМІ, а розумно, з думкою про наслідки. А тут вже й тваринництво і продаж його продуктів можна розвивати. Тут підключається й питання логістики. Зокрема, всі знають в якому стані дороги… Їх треба ремонтувати, залучаючи різні джерела фінансування. Справ багато. Будемо починати працювати, а результат оцінюватимемо разом.
Які ще бачите напрямки до розквіту Ніжинщини?
Як тільки почалась освітня і медичні реформи, жителі району збентежились: фельдшерські пункти закривають, слідом за ними – школи. Люди в селах, можна сказати, перестали жити повноцінним життям і для них це болісно, що треба залежати від транспорту. А особливо, що стосується медицини, без неї не можна залишати села. Тому для себе ставлю задачу — зберегти те, що є і, за можливості, відновити втрачене. Освіта має бути якісною і доступною, як і медицина! З даного питання консультуюсь з фахівцями.
Також цікаво було б розкрити туристичний потенціал нашої землі. Знову ж таки – природа і її краса. Чекаю пропозицій, будемо думати, як втілити. Взагалі, я тільки «За!» ініціативи, адже, як то кажуть: «Одна голова – добре, а дві думають краще».
Як ставитесь до нинішньої ситуації в країні та який відбиток вона ставить на розвиток району?
Я особисто — патріот і люблю свою землю. Ситуація зараз дійсно складна, а ще складнішою її робить ставлення людей один до одного: суперечки, різкі слова в сторону іншої думки, образи й подібне. Люди стали більш відсторонені й роз’єднані. Особисто з цим стикався, коли нарікали на мою думку щодо історичних вподобань, а саме – ходу історії. Маю головний посил – щоб люди єднались, адже ми всі українці і разом ми зможемо досягнути більше, ніж поодинці.
Як гадаєте, на Ніжинщині сильний дух патріотизму?
Жителі району неодноразово демонстрували свій патріотизм і боротьбу за свободу. Серед них, свого часу, було чимало активних учасників Революції Гідності. Гордий з того, що серед жителів району багато учасників бойових дій АТО (ООС). Тому хочу розвивати патріотичний рух серед молоді. Днями спілкувався з керівником Національної скаутської організації «Пласт» у м. Ніжині. Обговорили їх можливу роботу і в школах району. Гадаю, батьки й діти підтримають цю ініціативу, а також створення у майбутньому і районного осередку організації «Пласт».

Що побажаєте жителям району до Дня Конституції України?

Бажаю благополуччя й добробуту кожній родині, успіхів в усіх справах та починаннях, та найголовніше – мирного неба над головою! Любіть Україну, бережіть її та один одного!

 Спілкувалась Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь