Пришкільні табори на Чернігівщині не працюватимуть: яка є альтернатива для дітей

 

 

 

 

Зазвичай у червні розпочинали роботу пришкільні табори Чернігівської області. Однак цього року, через карантинні обмеження, вони так і не розпочнуть роботу.

«Профільне міністерство цьогоріч не рекомендує нам відкривати пришкільні табори», – каже Олена Соронович, заступниця начальника управління освіти і науки облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження уряду, табори не працюватимуть щонайменш до 31 липня. Наразі передбачено, що карантин триватиме до 31 липня, однак залежно від епідеміологічної ситуації цей термін може бути продовжено.  «Пришкільні табори – це хороша можливість для батьків організувати для дітей упродовж літа цікаве дозвілля. Однак, на жаль, епідемія COVID-19 ставить під загрозу життя та здоров’я як учнів, так і наших педагогів. Ми не можемо цим нехтувати. У такій ситуації вказівки Міністерства охорони здоров’я є важливішими», – зазначив в.о. директора директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Віктор Сальков.

«Як один із варіантів зараз розглядаємо організацію змістовної зайнятості школярів у літній період шляхом позашкільної освіти. Тобто роботи гуртків, секцій», – зазначила Соронович.

То чим зайняти дітей цим літом?

У Чернігові й області дуже розгалужена мережа позашкільних навчальних закладів, їх налічується 71 і майже 40% школярів там зайняті. До прикладу, з червня в Чернігові почали працювати клуби за місцем проживання, всього їх в місті 16. «У нас основний напрямок роботи – це організація змістовного дозвілля дітей за інтересами. Тобто, відповідно до того, який вік дітей приходить, що їм цікаво – педагог підлаштовується під них і вже підбирає форми того дозвілля для діток, які ходять саме в цей клуб. Це можуть бути різні заходи: як виховні, так і розважальні, заходи до свят, екскурсії. Є й гуртки, наприклад, для дівчат – школа шиття, є гуртки англійської мови і спортивний – атлетизм. Є й хореографія, але зараз цей гурток не працює, з наступного місяця має відновити роботу. Всі гуртки безкоштовні», – розказує Юлія Дахно, заступниця директора з навчально-виховної роботи центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання.

Також працюють, але з певними обмеженнями, спортивні школи. «Ми проводимо змагання з шахів, зараз, влітку, бо дійсно багато дітей хочуть відвідувати спортивні секції. Ми намагаємося робити так, аби не було великого скупчення людей, розділяємо їх на кілька груп, а тренер обов’язково має працювати в масці», – розповідає Сергій Романчук, директор комплексної ДЮСШ №1 м.Чернігова.

Більші карантинні обмеження наклали на Центр туристсько-оздоровчої роботи з дітьми та молоддю. «Ми перебуваємо на карантині відповідного рівня, проводимо з дітьми заняття, згідно з планом, але в групах не більше 10 осіб. Маємо надію, що з 1 числа нам дадуть дозвіл на походи до 10 днів чисельністю до 10 осіб», розповідає директор центру Олександр Гаврилей. Така сама ситуація і в обласному центрі патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді. «У нас заклад, який може проводити водні, пішохідні та велосипедні походи з групою дітей до 10 осіб. Це природа, подалі від скупчення людей, тому маємо як проводити дозвілля з дітьми. Але, на превеликий жаль, зараз ми не маємо дозволу», – каже директор Петро Степовик.

Джерело: cheline.com.ua

 

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь