Колишній мер Чернігова вийшов з російської в’язниці

 

 

 

 

Колишній міський голова Чернігова Микола Рудьковський відсидів два роки у російській буцегарні за напад на посольство у 2014 році.

 

Тоді влітку 2014, коли російські бойовики збили український літак з військовими під Луганськом, він кинув камінь у бік дипломатичної будівлі росіян, пише Цензор.Нет.

 

Миколу Рудьковського заарештували, коли той на запрошення знайомого прилетів з Іраку до Москви. Як виявилося, то була пастка. Екс-мер Чернігова вийшов з в’язниці у квітні цього року і відразу повернувся в Україну.

 

 

Каже, що у тюрмі він сидів у камері на 35 в’язнів. Влітку було нестерпно спекотно , а взимку – дуже холодно. Найстрашніше було потрапити в тюремний блок інституту психіатрії, де в’язнів накачували невідомими препаратами.

 

 

В Росії влада давно наплювала на людей, вони там з цим всі змирилися і так живуть, вважає пан Рудьковський. До українців там ставляться вороже. Він жалкує, що в Україні є чимало наївних людей, які не розуміють, що саме Росія є найбільшою загрозою для нашої країни.

 

Під час перебування у в’язниці у Рудьковського намагалися віджати бізнес. В інтерв’ю виданню він сказав, що збирається повернутися до Іраку, де є у нього нафтовий бізнес. Хоче аби Ірак та Україна плідніше співпрацювали в енергетичній сфері. На Близькому Сході є нафта і мало продовольства. У нас навпаки. Тож можна розвивати торгівлю.

Джерело: Високий Вал

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь