Ці 5 хвороб можуть маскуватися під поганий настрій

 

 

 

 

Поганий настрій може виявитися ознакою хвороби.

Поганий настрій інколи може бути у всіх, це нормальна частина життя. Але якщо ви занадто часто відчуваєте пригнічений стан або, навпаки, регулярно хочете вбити всіх навколо, можливо, справа не лише у поганому характері. Перевірте, чи немає у вашого поганого настрою медичних причин — і зверніться до лікаря, інформує Ukr.Media.

Хвороби щитоподібної залози

Гормони щитоподібної залози контролюють усі процеси в організмі, які так чи інакше пов’язані з метаболізмом — і збій у цій області може викликати труднощі з концентрацією уваги, тривожність, знервованість і пригніченість. Зверніться до ендокринолога та перевірте рівень гормонів щитоподібної залози — можливо, для того, щоб налагодити настрій, вам достатньо просто пропити курс відповідних препаратів.

Діабет

Дисбаланс глюкози у крові може призвести до недостатнього вироблення деяких хімічних речовин — наприклад, серотоніну. А його недолік і провокує появу гніву, агресивність, тривожність і навіть панічні атаки. Контролюйте рівень цукру у крові і звертайтеся до лікаря відразу ж, якщо виявите ці приховані симптоми діабету.

Хронічний біль

Чи можна зберегти гарний настрій, якщо ви постійно відчуваєте біль різного ступеня інтенсивності. Але навіть якщо ви приймаєте препарати, що зменшують біль, ви все одно можете бути схильними до коливань настрою — серед списку побічних ефектів болезаспокійливих препаратів є і дратівливість.

Депресія

Депресія не завжди супроводжується лише пригніченим станом — іноді люди, які страждають на тривожний розлад, депресію, біполярний розлад або посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), можуть бути схильними до коливань настрою або підвищеної агресивності.

Нестача вітаміну D

Якщо ви рідко виходите на вулицю протягом дня, якщо у вас недолік сонячного світла, ваш організм може відчувати дефіцит вітаміну D. Крім того, якщо у вас порушений режим сну, то є досить висока ймовірність того, що ваші циркадні ритми порушені — і це може викликати коливання настрою, а також депресію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь