Глобальне потепління вплинуло і на Україну: які наслідки

 

 

 

 

За останні 30 років температура повітря в країні підвищилася, а кількість опадів зменшилась. Найтепліше стало в Києві і Чернігові, найменше температура піднялася в Ужгороді.

Як зазначили у Центральній геофізичній лабораторії імені Бориса Срезневського, процеси потепління не були рівномірними в різних куточках країни. Найбільше температура підвищилася в Києві і Чернігові — на 1,6 градуса за Цельсієм. У Харкові, Львові та Вінниці — на 1,4. Найменше — в Ужгороді (+0,9 градуса).

 “Що стосується опадів, то картина дуже строката, проте в цілому їх кількість зменшилася, а якщо враховувати збільшення випаровування через зростання температури повітря, то дефіцит зволоження України зростає”, — пишуть в обсерваторії.

В цілому вчені відзначають, що темпи глобального потепління в Україні швидше, ніж у світі. Всесвітня метеорологічна організація вважає потепління за 30 років близьким 1 градусу.

Що відомо

  • У Києві червнева спека побила 5 температурних рекордів за два дні, цьогорічний перший місяць літа посів шосту сходинку у рейтингу найгарячіших за останні 140 років.
  • Раніше повідомлялося, що середня температура у Києві в +27,3 градуса 11 червня побила рекорд за 140 років, перевищивши кліматичну норму на 9 градусів.
  • Синоптики повідомили, що у Києві цьогорічне літо настало з тритижневим запізненням.

UA: Чернігів

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь