Ціна на нафту різко подешевшала впродовж тижня

 

 

 

 

У п’ятницю, 10 липня 2020 року, ціни на нафту продовжили падіння. Кількість нових випадків коронавірусу з кожним днем зростає, що впливає на настрої ринку. Інвестори бояться, що економіка може знову зупинитися, а зростання попиту на нафту сповільниться.

 Згідно з даними Investing.com, нафта марки Brent подешевшала на 0,6% – до 42,10 доларів за барель після падіння на понад 2% у четвер, 9 липня. Нафта WTI знизилася в ціні на 0,8%, досягнувши 39,29 долара за барель. Напередодні вартість американської сировини опустилася відразу на 3%.

Загалом, упродовж тижня нафта Brent подешевшала майже на 2%, а WTI – на понад 3%.

Що потрібно знати про ціни на нафту напередодні: Ціни на нафту стрімко падають через тривалий ріст кількості хворих на коронавірус: що відомо

Хоча багато аналітиків очікує, що економіка та попит на пальне стабілізуються після пандемії, щоденне збільшення кількості хворих на коронавірус у США, найбільшому світовому споживачеві нафти, викликає побоювання щодо темпів відновлення ситуації на сировинному ринку.

Я не підозрюю того, що більшість нафтових трейдерів намагатимуться сьогодні активно торгувати. Адже, ймовірно, ціни на нафту падатимуть й надалі,
– зазначив Стівен Іннес, головний стратег з глобальних ринків у AxiCorp.

Запаси нафти зростають

Обсяги запасів нафти також залишаються високими через падіння попиту на бензин, дизельне пальне та інші продукти нафтопереробки під час нового спалаху коронавірусу в США. Так, на минулому тижні запаси сирої нафти у Сполучених Штатах зросли майже на 6 мільйонів барелів, що набагато більше, ніж раніше прогнозували аналітики. Експерти очікували, що цей показник знизиться трохи більше, ніж у 3 мільйона барелів.

За матеріалами: investment.24tv.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь