У Зеленського вимагають якнайшвидше посилити відповідальність за водіння на підпитку

 

 

 

 

Під час традиційної селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського обговорили збільшення кількості порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ОП.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що на розгляді в парламенті перебуває законопроект № 2695 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху”, який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Зокрема, законопроект збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності. Ухвалення цього законопроекту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП, зауважили в МВС.

Зазначається, що терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями у стані алкогольного сп’яніння, легкістю уникнення ними відповідальності.

“ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм. Цей законопроект надзвичайно важливий. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця”, – наголосив Володимир Зеленський.

фото з ДТП під Києвом, в якій загинули майже всі члени багатодітної родини

Джерело: depo.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь