На Чернігівщині вступники отримають право на відстрочку від призову

 

 

 

 

Призов на строкову військову службу продовжується.

Станом на 14 липня до військових формувань відправлено 337 осіб (60 % від загальної кількості призовників), з яких до Збройних Сил України – 153 (планується 289 осіб), до Національної гвардії України – 136 (за планом – 175 осіб), до Державної прикордонної служби України – 38 (планується 54 особи), до Державної спеціальної служби транспорту відправлено 10 військовозобов’язаних з 43 запланованих.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

З метою недопущення поширення COVID-19, серед призовників проводиться обов’язкове ПЛР-тестування. Вже пройшли тестування 400 військовозобов’язаних.

Оскільки, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 року, то громадяни України, які закінчують у червні-липні заклади освіти, також підлягають призову. Дана ситуація веде до порушення конституційних прав на здобуття наступного ступеня освіти (вступ до магістратури або ВНЗ).

З метою розв’язання даної проблеми, Чернігівською обласною призовною комісією розглядається питання щодо надання відстрочки від призову випускникам. Для її отримання військовозобов’язаним необхідно:

– прибути до районного чи міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку;

– подати заяву з відповідними довідками про факт реєстрації та подальші наміри щодо участі в конкурсному відборі на вступ до закладу фахової передвищої або вищої освіти;

– представити довідки запрошення для участі у проходженні єдиних вступних іспитів (для осіб віком від 20 років, які вперше вступають до закладів передвищої або вищої освіти, визначається окремо правилами вступу до навчальних закладів).

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь