ЄС виділить країнам-кандидатам на вступ 12,6 млрд євро

 

 

 

 

Країнами-кандидатами на вступ у ЄС є Туреччина, Албанія, Чорногорія, Сербія та Північна Македонія. А потенційними кандидатами є Боснія і Герцеговина та Косово.

Влада Євросоюзу передбачила в новому семирічному бюджеті спільноти на 2021-2027 роки виділення 12,6 млрд євро для країн-кандидатів і потенційних кандидатів на вступ. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на висновки саміту Євросоюзу у вівторок, 21 липня.

“Асигнування на Інструмент допомоги перед вступом, який допоможе бенефіціарам на шляху до виконання критеріїв вступу, складе 12,56 млрд євро”, – йдеться в документі.

Кошти за програмою Інструменту допомоги перед вступом (ІРА) допомагають країнам, які є кандидатами або потенційними кандидатами на членство, реформувати свої політичні, економічні та правові системи для підготовки прав і обов’язків членства в Євросоюзі.

Країнами-кандидатами на вступ до ЄС є Туреччина, Албанія, Чорногорія, Сербія та Північна Македонія. А потенційними кандидатами є Боснія і Герцеговина та Косово.

Нагадаємо, вранці 21 липня лідери ЄС досягли домовленості про фонд відновлення економіки після пандемії обсягом 750 млрд євро і про довгостроковий бюджет обсягом понад 1 трлн євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь