Шкіряні куртки-2020: трендові моделі з модних подіумів

 

 

 

 

Шкіряна куртка – це відмінна інвестиція на кілька сезонів одночасно. Її можна носити не тільки восени, а й навесні, і навіть в прохолодні літні вечори або в негоду. Є куртки-трансформери, в яких утеплена підкладка може зніматися і пристібатися, – такі варіанти підійдуть і для зими. За даними майданчика з продажу одягу в інтернеті Shafa.ua ми вирішили підібрати найбільш трендові моделі шкіряних курток з модних подіумів.

  • Бомбери

Куртка-бомбер іноді також називається «авіатор». Саме такі моделі носили льотчики, це була їхня уніформа. І в 2020 році дизайнери звернули на такий фасон особливу увагу. Бомбер має специфічний крій: він обов’язково внизу на манжеті, трикотажному або в’язаному, або ж на ремінці. Такі куртки, навіть незважаючи на те, що вони досить короткі, надійно захищають від вітру і холоду. Рукава, як правило, теж на манжетах, а сам крій основної частини досить об’ємний. Такі варіанти ми бачили на подіумах у Coach, Tod’s, Celine і Marc Jacobs.

  • Ретро-моделі 80-90-х років

Вінтажні куртки мають особливий крій. У наших мам він може викликати ностальгію 80-90-х років. Адже саме тоді в моді були об’ємні моделі, широкого крою з яскраво вираженими плечами. У 80-х носили куртки з об’ємними і широкими рукавами на манжетах, а в 90-х теж прямого крою, але вже більш схожі на жакети. Замки-блискавки рідко використовувалися, а тому дизайнери на куртках в стилі 80-90-х років активно використовують гудзики і кнопки. Вибирайте потерті моделі з розводами, як у Celine і Miu Miu, або ж куртки світлих нюдових відтінків (так, в 80-90-х вони теж були модними), як у Salvatore Ferragamo.

  • Байкерські косухи

Куртки в байкерському стилі, напевно, ніколи не вийдуть з моди. Мало того, що байкери будуть носити їх в усі часи, в будь-яку погоду і в будь-якій ситуації, так ще і модниці активно вписують їх в свої повсякденні образи ось уже який сезон поспіль. У 2020 році багато дизайнерів (Versace, Tom Ford) звернули на байкерські косухи особливу увагу. Коса планка, об’ємний крій, велика кількість ременів, погонів, кишень, заклепки, металеві вставки, ланцюги і навіть шипи – все це додає брутальності. Але в поєднанні з улюбленими джинсами, легкими кедами або Сліпони вони будуть органічно виглядати в стилі casual. А якщо надіти їх з легким сукнею, то косухи тільки підкреслять крихкість і жіночність.

  • Укорочені шкіряні куртки

Так, такі куртки навряд чи підійдуть для холодної осені або дощової весни. Але вони відмінно впишуться в повсякденні і навіть романтичні образи теплих днів або літніх вечорів. Укорочені куртки-болеро чудово підкреслюють лінію талії, демонструють довжину ніг (особливо в поєднанні з вузькими брюками і джинсами із завищеною талією). Можна вибирати фасон у вигляді бомбера, укороченої косухи або елегантного жакета, головне, щоб довжина була рівно до талії і не нижче. Для теплих днів віддайте перевагу шкірі без підкладки або натуральній замші, як у дизайнерів Valentino, Louis Vuitton і Akris.

  • Шкіряні жакети і піджаки

Діловим леді і тим, хто дотримується суворого офісного дрес-коду, обов’язково варто придивитися до жакетів та піджаків з натуральної шкіри. Так ви будете перебувати в рамках стриманого офісного стилю, але одночасно будете на піку модних тенденцій. Дуже добре виглядають вузькі приталені жакети з англійським коміром, що нагадують укорочені тренчі. Є варіанти і без коміра, з подвійним рядом ґудзиків, що нагадують мундир. Вільні прямі жакети, які можна носити розстебнутими, теж будуть популярними. Такі моделі ми бачили на подіумах у Alexander Wang, Alexander McQueen і Proenza Schouler. Поєднуйте їх з блузками і сорочками в чоловічому стилі, а також з водолазками.

  • Бахрома і стиль вестерн

Цей стиль можна назвати «ковбойським», адже шкіряні і замшеві куртки й жилетки так любили носити герої вестернів. Так що якщо ви – фанатка фільмів про Дикий Захід, обов’язково придбайте собі куртку з бахромою. Чим довше буде бахрома, тим краще, – саме такі моделі ми бачили на показах осінь-зима-2020. Куртки з бахромою краще виглядають зшитими з матової шкіри, допускаються варіанти і з замші, причому різних відтінків: коричневі, бежеві, сірі, пісочний, світлі відтінки нюд. Краще за все не змінювати класиці і поєднувати куртки з бахромою з джинсами і картатими сорочками, відповідаючи стилю вестерн. Так пропонують носити ці моделі Chanel, Miu Miu, Givenchy і Tod’s.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь