1 серпня в Україні: новий карантин, вступна кампанія і тарифи

 

 

 

 

З 1 серпня 2020 року адаптивний карантин в Україні почне працювати інакше, ніж в останні місяці. Також в країні стартує вступна кампанія.

Про цієї інформації повідомляє портал Завтра з посиланням на матеріал Фактів ICTV.

Карантин в Україні

Починаючи з серпня місяця регіонах України будуть встановлювати «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки, за яким буде визначатися, наскільки можна пом’якшити карантин на певній території.

 

Наприклад, в регіоні з «червоним» рівнем буде закриватися все, як це було у березні-квітні на території всієї країни.

Відкриються дитячі оздоровчі табори, але не скрізь. Зазначимо, що роботу дитячих таборів з 1 серпня буде дозволено тільки в регіонах, які знаходяться в «зеленого» і «жовтої» зонах.

1 серпня в Україні: новий карантин, вступна кампанія і тарифи

Тарифи на комуналку

Ціна електроенергію зросте з 1 серпня на 54,6%. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з 1 серпня 2020 року збільшить тариф НЕК Укренерго на передачу електроенергії на 54,6% — з 155,4 грн / МВт-годину до 240,23 грн / МВт-год (без ПДВ).

Запрацюють нові правила постачання газу для населення. З 1 серпня в Україні припинить свою дію положення про покладення спецобязанностей на НАК “Нафтогаз України” щодо постачання природного газу населенню і кожен споживач отримає можливість самостійно вибирати і змінювати компанію, в якій він купує газ.

Ціна на газ після 1 серпня для українських громадян не зміниться. У той же час ціни на блакитне паливо для промисловості зростуть на 0,2-0,4% у залежності від умов поставки.

Курс гривні

У серпні не варто очікувати різкого зміцнення або девальвації української валюти.

Курс гривні в серпні і до 1 вересня буде на рівні 28 грн/1 $ — 28,5 грн/1 $, повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Освіта та медицина

У серпні розпочнеться вступна кампанія для бажаючих отримати ступеня бакалавра та магістра у Внз. Вищі навчальні заклади почнуть прийом заяв і документів для вступу у бакалаврату з 13 серпня. У магістратуру — з 5 серпня.

1 серпня в Україні: новий карантин, вступна кампанія і тарифи

1 серпня в Україні: новий карантин, вступна кампанія і тарифи

По медицині в Україні запустять електронні лікарняні. З 1 серпня на сайті Пенсійного фонду повинна заробити система електронних листів тимчасової непрацездатності, що лікарі зможуть заповнювати дистанційно. В той же час паралельно будуть визнаватися паперові лікарняні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь