Ніжинці розповідають про своїх пухнастих улюбленців (Фото)

 

 

 

 

8 серпня, у суботу відзначається Всесвітній день кішок

«Без кота и жизнь не та»

Журналісти «Нежатин» запитували у ніжинців про домашніх улюбленців: котів та кішок, маленьких кошенят.

Жителі міста ділилися з нами цікавими, смішними історіями,  розповідали за що люблять пухнастих та надіслали нам їхні фото.

Детальніше у матеріалі:

Анжеліка Тимченко

Нещодавно  взяли собі маленьку кішечку!) В нашій родині, поки я росла, завжди були якісь тваринки: від рибок і хом’яків до собак. Останнім був кіт Муч, який прожив у нас близько 10 років.

Наш малюк дуже любить тварин, багато про них цікавого дізнається, і у нього були рибки та папуга. Але я більше всього люблю котів. Кота заводити не наважувалися, хоча й дуже хотіли (останній кіт багато шкоди робив)). І от буквально тиждень тому я зайшла на каву до подруги Аліни і побачила їх маленьку пухнасту кішечку, яка одразу пішла до мене гратись, а потім і заснула. І я розтанула (вона мені там щось мабуть на муркотіла))) за годину через фейсбук знайшли пухнасту 3-масну кішечку.

Тепер в нас Буся, Бусінка)) Вона дуже активна, непосидюча, грайлива, як і має бути малеча)) і вся родина щаслива!

Роман Железко

Неповторна радість – щодня відкривати світ, бачити, переживати, відчувати щось нове. Мова не лише про людей. Це стосується і тварин, особливо котів. Гадаю, саме коти є найкращими, невгамовними дослідниками та першовідкривачами. Маленькі шухлядки, високі шафи, коробки, підвіконня, теплі взимку батареї – далеко не повний перелік місць та предметів у будинку чи квартирі, що їх вивчають коти, особливо в перший рік життя. І це лише початок, розминка. Далі йде вивчення подвір’я чи вулиці, з їх невідомими новому життю таємницями та гостями, з якими ще треба познайомитись: інші  коти, ворожі собаки, недосяжні пташки, безліч комах… А вночі ще можна познайомитися і з їжаками. Перше підкорене міцними та гострими кігтиками дерево! Здається, що немає дерев, на які неможливо вилізти. От і ще одне дерево підкорено (на фото)

Звісно, кіт є не просто домашнім улюбленцем. Він, хоч і вважає себе вдома господарем, та все ж є товаришем, з яким завжди можна посидіти разом зимовими вечорами та задрімати під його чарівне муркотіння. Кіт – частинка радості, яка завжди чекає на тебе вдома.

А чи можливо знайти рибалок, фанатичніших і кращих за котів? Навряд. У риболовлі котам немає рівних. І байдуже якого розміру чи ваги рибу ловити. Навіть, якщо щука більша і важча за самого допитливого пухнастого рибалку. Швидкі котячі лапи найкраща вудка, де кігті найгостріші гачки. Інколи  й місце немає значення: відро, акваріум, чи вже засмажені карасі на столі господині. Головне це упіймати і нізащо не віддати.

Марина Волинець

На фотографії, котики, які народили наші кицьки цього літа на дачі у мами та у бабусі. Котики супроводжують нашу родину у продовж життя, адже у них є своя магічна особливість: заспокоїти, налаштувати на позитив. Вони мурчать і вже ніби нейтралізують весь негатив, який накопичився за день. А коли ти приходиш додому і сидить кошеня, як на тебе чекає та стрибає тобі на руки, аби заснути там і помуркотіти…Це дуже зворушливо і тобі хочеться повертатися додому, бо тебе ж там чекають твої пухнасті друзі.

В моєму житті був один випадок, коли я ще була дитиною, дуже сильно захворіла, була висока температура, а вдома нікого не було: батько на роботі, брат в університеті, а мама поїхала за продуктами. І от я підійшла до телефону і знепритомніла, просто впала, а прокинулася від того, що кішка Лада почала мене облизувати  і приводити до тями. Це було дуже зворушливо і найбільше мене вразило!. На жаль, Лади вже давно немає, але я думаю, що до кінця свого життя триматиму вдома таку пухнасту тваринку, бо без них я не уявляю своє життя.

Ніжинець Олександр

Багато було різних моментів за 12 років. Але найбільше запам’яталося це:

ми упаковували валізи на відпочинок: я- свій, Оля – свій. Кішка за цим  спостерігала і приблизно за добу до вильоту, вона «оновила» валізу Олі.

Як це розцінювати не знаю … можливо вона не хотіла, що б ми відлітали або просто помстилася за щось Олі, але факт є факт.

А ще кішка любила сидіти в кухні на кватирці, до тих пір поки я одного разу вночі, аби не було протягу, ледь не закрив кватирку. В результаті її врятували кігті якими вона встигла вчепитися і те, що я почув її крики і відкрив вікно.

Денис Скороход каже що в нього є домашня улюблениця – кішка Сіма. Він надіслав нам її фото з підписом: «І нехай весь світ зачекає»…

Ніжинка Катерина каже, що у неї живе дві кицьки на дачі: одна вже зовсім доросла, інша – ще мала і обидві полосаті.

«Коли приїздимо на дачу, то дуже хочеться взяти їх на руки, потримати, погладити, почухати за вушком – розповідає дівчина – але вони знають, що головна їхня любов – це мама, яка живе там, на дачі: вона піклується про них кожного дня, годує, на руках відносить увечері до гаражу переночувати, а вдень вони гуляють по двору або ж на веранді. Мій брат жартома називає їх «хижаки», бо дуже люблять поїсти!. Недавно був кумедний випадок! Я у дворі робила зарядку, мала кішка довго сиділа і здивовано за мною спостерігала. Потім як залізе на дах альтанки! І як почала там викаблучуватись!) Ох і потішно ж було! А взагалі з ними багато цікавих та смішних історій!

А про цих малят ніхто і не розкаже,

бо живуть вони в одному із дворів в районі міськлікарні. Кошенята граються, балуються і гасають по двору, а якщо відчувають небезпеку – тікають у підвал. Мешканці годують малих всім двором. Кошенята охоче їдять смаколики, якими їх пригощають, але погладити себе ніколи не дають, бо з самого народження не знають, що таке лагідність і тепло людських рук.

 

Підготувала Тіна Кошелевська

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь