Не закриватимуть: у санаторія “Пролісок” з’явилась надія

 

 

 

 

Оздоровлення дітей – зараз чи не найактуальніша тема. Попри це громаду Ніжинщини влітку цього року сколихнула новина про закриття одного з дитячих санаторіїв. Через впровадження другого етапу медичної реформи, що не передбачає функціонування таких закладів, поставало питання закриття санаторію «Пролісок».

Треба зазначити, що впродовж минулих років заклад щомісяця приймав близько 200 дітей. Батьки довіряли адміністрації санаторію, адже знали – тут гарні умови.

Але за повідомленням начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації, коштів на утримання цього закладу в обласному бюджеті немає. На захист важливого соціального закладу Чернігівщини стали депутати обласної ради, які представляють інтереси Ніжина та району: Наталія Копиця, Сергій Охонько, Валерій Гавриленко, Ірина Грозенко, Арсен Дідур. Зокрема Сергій Охонько разом з колегами склали звернення до Чернігівської облдержадміністрації щодо функціонування санаторію. На що отримали обнадійливу відповідь для всіх, хто боровся за збереження існування закладу.

«Завдяки активності колективу санаторію «Пролісок» та злагодженій роботі депутатів Чернігівської обласної ради, питання закриття закладу на даний час знято. Але попереду ще багато робочих питань і головне — пошук шляхів фінансування в теперішніх умовах. Адже, окрім масової істерії навколо коронавірусу — медична реформа та багато інших, на мою власну думку, недолугих рішень керівництва держави та профільного міністерства заважають зберегти подібні заклади в нашій державі», – прокоментував депутат Сергій Охонько.

У заключній частині звернення йде мова про умови завдяки яким заклад продовжить існування.

«Зважаючи на обмежене фінансування комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради та внаслідок зміни концепції фінансування медичних закладів вторинного та третинного рівнів надання медичної допомоги» сьогодні вживаються заходи щодо максимального скорочення видатків на утримання комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» та щодо збереження майна, закріпленого за закладом.

Питання щодо ліквідації обласного дитячого санаторію «Пролісок» Чернігівської обласної ради не порушується. За умови відміни запроваджених карантинних заходів та надходження коштів з обласного бюджету, робота дитячого санаторію буде відновлена», – йдеться у відповіді на звернення.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь