Як визначити надлишок солей в організмі, та як їх вивести народними засобами

 

 

 

 

В організмі здорової людини надлишки солей виводяться через нирки.

При порушенні обміну речовин або незбалансованому харчуванні солі починають відкладатися в організмі, сприяючи розвитку різних захворювань.

1. Пийте більше рідини. Дорослій людині необхідно в середньому близько 2 літрів води на день. При нестачі води обмінні процеси в організмі загальмовуються, і виведення солей відбувається менш активно.

2. При хронічних порушеннях у сольовому обміні необхідно звернутися до лікаря. Виявити надлишок тих або інших солей у сечі можна навіть у домашніх умовах. Зберіть у банку ранкову сечу й дайте їй відстоятися добу. Білий осад на стінках дають фосфати, лужні та кальцієві солі. Червоні кристали вказують на надлишок сечової кислоти. Якщо на дні банки з’явився чорний або червоний осад, в організмі накопичуються оксалати.

3. Білі солі часто накопичуються в хребті, викликаючи остеохондроз. Позбутися від них можна, якщо пити чай з дикої моркви. Один сухий зонтик моркви з насінням залийте в склянці окропом і дайте настоятися. Пийте чотири рази на день по чверті склянки. Від лужних і кальцієвих солей добре очищує організм настій брусниці. Свіжими ягодами заповнюють третину ємкості, заливають водою й залишають на добу. Брусничний настій можна пити замість звичайного чаю або кави.

4. Гарним засобом для виведення солей вважаються рис і гречана крупа. Залийте ввечері 2 столові ложки меленої гречки склянкою кефіру, перемішайте та з’їжте вранці. Усього п’ять днів такого сніданку допоможуть вам очистити організм та істотно поліпшити обмін речовин.

На ніч залийте 3 столові ложки рису літром води. Вранці злийте воду, залийте свіжу й прокип’ятіть 5 хвилин. Знову злийте воду і знову кип’ятіть 5 хвилин. Цю процедуру необхідно повторити чотири рази. Зварений таким чином рис необхідно з’їсти і після цього 3 години втримуватися від прийому їжі. У цьому випадку рис виконує функцію сорбенту. Він витягає з організму та виводить солі.

5. Пам’ятайте, що займатися виведенням солей у домашніх умовах не рекомендується людям з хронічними захворюваннями нирок і печінки. Також небезпечні подібні процедури можуть бути для гіпертоніків і людей з порушенням обміну речовин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь