Конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба оголосили в Україні

 

 

 

 

Напередодні депутати Верховної Ради ухвалили постанову №3994, якою оголосили конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України.

Про це йдеться на офіційній сторінці Верховної Ради у Facebook.

Депутати пояснили, що частина перша статті 20 Конституції визначає, що державними символами України є Державний прапор, Державний герб і Державний гімн.

Водночас згідно із частинами 3 та 4 статті 20 Основного закону, Великий Державний Герб встановлюється з урахуванням малого Державного Герба та герба Війська Запорізького Законом, що ухвалюється не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради, йдеться у повідомленні.

Тож головним елементом великого Державного герба має стати Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний герб).

Конкурс триватиме у три етапи:

 

у термін до 1 жовтня 2020 року утворити організаційний комітет, розробити та затвердити відповідні положення, а також розв’язувати питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення організації та проведення конкурсу;

 

у термін до 1 листопада 2020 року здійснити всебічне суспільне обговорення ескізу великого Державного Герба України;

 

у термін до 1 грудня 2020 року визначити переможця та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції, встановлені за результатами конкурсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь