При яких захворюваннях небезпечно їсти мед: висновки медиків

 

 

 

 

Мед є вкрай корисним продуктом, разом з тим його не рекомендується їсти при певних захворюваннях. Медики назвали ряд таких хвороб, в число яких входить цукровий діабет.

Мед та прополіс

 

 

 

 

Багато любителів меду цінують даний продукт за незаперечну користь і особливий смак.

Однак є деякі протипоказання. За інформацією дієтологів, надмірні порції даного продукту можуть викликати алергічну реакцію у вигляді висипу на шкірі, а також періодичного свербіння. Пацієнтам, що страждають на цукровий діабет, причому і першого і другого типів, названий солодкий склад їсти заборонено, так як він може негативно вплинути на рівень глюкози в крові, різко збільшивши її концентрацію. Слід уникати меду, а також продуктів з його додаванням тим пацієнтам, хто страждає гострим шлунково-кишковим розладом.

Не рекомендується косметика з використанням меду при куперозі – хвороби, що представляє з себе сіточку пошкоджених і розширених капілярів під шкірою, а також «зірочок» з судин. Мед значно активізує кровообіг крихких і слабких судин, дана дія може стати для них надмірним навантаженням.
Медики рекомендують вживати лише продукт, що пройшов сертифікацію. Йдеться про наявність шкідливих речовин природного походження. У тому випадку, якщо бджоли збирали нектар з квіток багна, олеандра, болиголова та інших рослин, вироблений комахами мед може викликати отруєння. Вживання в їжу такого продукту супроводжується запамороченням, можливі напади нудоти і блювоти, в ряді випадків спостерігається втрата свідомості.
Джерело: ukrhealth.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь