Навчання під час карантину: думки ніжинських студентів

 

 

 

 

Весь рік видався доволі ексцентричним і ситуація в загальному коливається надсильно, адже пандемія помітно вплинула на буденність, малий та середній бізнес, і на виховання майбутніх спеціалістів.

Безліч різних думок крутилось в суспільстві з приводу переходу на карантин і дистанційні навчання та роботу. З початком нового навчального року студенти вже сформували свою думку з приводу ситуації в цілому і саме про те, як вони бачать наступний рік, та майбутнє навчання, чим вони і поділились із нами:

Вікторія Зуй. 3 курс НДУ ім. Гоголя

“Я сподіваюся на дистанційне навчання і думаю було б мудро з самого початку зробити це. Мені особисто на дистанційній формі легше навчатись, адже набагато більше вільного часу і я можу навчатись тоді, коли мені комфортно. Вдень я не можу сприймати інформацію, на відміну від сутінок. Мені здається це вплинуло на навчання в кращий бік.

Між викладачів і студентів найбільш поширена чутка про те, що спочатку буде інтенсивна вичитка лекцій, а саме практичні завдання вже на дистанційній формі. Проте я вже на третьому курсі а от першокурсників буде шкода, адже списки вступників будуть тільки з 17 вересня, до того часу ми вже готуватимемось до дистанційної форми навчання, а з новенькими нестабільна картина. А взагалі то вірити слухам з приводу форми навчання це те ж саме, що вірити слухам, що четвертому гуртожитку ввімкнуть гарячу воду”.

Олександр Тарасюк. 4 курс НДУ ім. Гоголя

“Навчання вже декілька днів триває і скоріш за все така форма як зараз триватиме тільки до кінця поточного місяця. А взагалі набагато краща саме денна форма, коли ти можеш говорити з викладачем отримувати зворотній зв’язок саме в живому спілкуванні. Це набагато краще ніж сидіти вдома і зубрити підручники, коли іноді навіть не розумієш, що там написано. Коли є посередник між знаннями і твоїм мізком це найоптимальніший варіант навчання.

І на саме навчання це сильно вплинуло, оскільки це більш вимушена форма навчання, це як в касі самообслуговування, ніхто не запитає, чи є в тебе карта цього магазину і не запитає чи потрібен пакет. Хочеться живого спілкування, справжньої комунікації. Але якщо відноситись до цього з повною відповідальністю, то і з дистанційним навчанням проблем не буде, проте яскравіше все ж на стаціонарі”.

Олександр Гурін. 6 курс НДУ ім. Гоголя

“Зараз йде вичитка лекцій, щоб швидше перейти на дистанційне навчання. Проте мене турбує, що я вже шостий курс і в мене має бути практика в ліцеї. Хотілось би пройти практику нормально, а не просто написати плани-конспекти, адже я хочу знати свої сильні та слабкі сторони. Дистанційна форма безумовно заважає і створює дискомфорт в навчанні. Тенденція на таких перехід мені не подобається, можливо варто було б комбінувати.

Першокурсників шкода, можливо ми ще не зайдемо в помаранчеву зону захворюваності і вони хоча б в універі побувають. Але новини зараз невтішні з приводу кількості хворих, тому просто чекаємо, що покаже майбутнє.

Распіраторних захворювань наразі дуже багато і ще одна хворобудо цього списку не сильно лякає. Я не хочу боятись – це шкідливо”.

Дмитро Пилипенко. 2 курс НДУ ім. Гоголя

Карантин точно посилиться і ми будемо на дистанційній формі навчання. Коли всі по домівках були, кількість хворих не втішала, а коли зараз студенти приїдуть до університету із різних куточків світу, що безумовно збільшить кількість хворих в лікарнях.

Я за навчання сплачую, тобто на контракті, тому мені краще на денній основі, адже на дистанційній ніхто нічого і не пояснює нормально. Через термінове  введення карантину в багатьох студентів, були перескладання, і в мене одне. Я гадаю шо це яскравий показник погіршення навчання на дистанційній формі.

Всім здоров’я!

Андрій Алєксєєнко. 4 курс НДУ ім. Гоголя

Наразі нічого невідомо з приводу форми навчання та і взагалі карантину, поки чекаємо новин. Що скажуть то і будемо робити. Я навіть не поселявсь в гуртожиток, через таке підвішене становище, також безсумнівна неприємним фактором було те, що не дивлячись на таку ситуацію, університет вимагає повну оплату за рік в гуртожитку. Якщо ми не знаємо, чи будемо тут взагалі жити, то чому не можна платити поквартально.

Наразі набагато менше людей в університет ходить, ніж в минулих роках, напевно все ж багато бояться захворіти.

Дистанційна форма навчання заважає навчатись, через це виникає багато проблем. Я на навчаюсь на муз. педі, наприклад мені потрібно вчитись грати на фортепіано, а в мене немає фортепіано, відповідно створюється патова ситуація. І на разі по факту взагалі не буде можливості навчатись, якщо все ж переведуть на дистанційне.

 

Семенченко Василь для сайту НЕЖАТИН

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь